Trei consilieri locali vor să elimine „amenzile abuzive” pentru bicicliști în zona...

Trei consilieri locali vor să elimine „amenzile abuzive” pentru bicicliști în zona centrală a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Sancțiunile și restricțiile pentru bicicliști au fost de mai mulți ani motiv de tensiuni între utilizatorii mijloacelor de transport pe două roți și administrația locală, iar noii consilieri USR-Plus vor să schimbe acest lucru.

„Hotărârile de consiliu local sunt practic hotărârile politicienilor locali, care ajung să impacteze viețile locuitorilor unui oraș. Eu le văd ca pe un instrument prin care putem schimba în bine viața celor care ne-au mandatat. Pentru asta e nevoie să facem mulți pași mici, dar esențiali”, este de părere consilierul local Ana Munteanu, de la USR.

Împreună cu colegii săi, Ovidiu Merean și Dan Reșitnec, aceasta a depus prima propunere de Hotărâre de Consiliu Local.

„Ne dorim abrogarea controversatelor HCL-urilor cu restricții de circulație pentru bicicliști. Știu că mulți dintre voi v-ați luptat și-n instanță din cauza acestor aberații. Nu cred că este treaba politicienilor să decidă cine pe unde poate circula.


Pentru asta trebuie să avem o Comisie de Circulație a Primăriei funcțională, unde specialiștii să se pronunțe în spețe care țin de siguranța pietonilor, cicliștilor și a șoferilor. Vă spuneam că depunerea propunerii este un pas mic pentru că proiectul nostru a plecat acum prin PMT, unde o să i se întocmească referate de specialitate. Apoi o să ajungă în comisiile de specialitate unde colegii noștri, consilieri locali, o să-l analizeze și dacă totul e bine o să ajungă pe ordinea de zi a unui plen unde o să-l votăm. Vă voi ține la curent cu tot acest parcurs”, a transmis, luni, Ana Munteanu.

Potrivit USR, în 2013 și apoi în 2017, fostul primar și administrația liberală au adoptat două Hotărâri de Consiliu Local (HCL) absurde, care prevăd amenzi mari (peste cele din Codul Rutier) pentru folosirea oricăror mijloace de locomoție nemotorizată în zona centrală. În baza acestor hotărâri, sute de timișoreni au fost amendați în ultimii ani.

Coleg de coaliție, consilierul Simion Moșiu de la PNL nu vede cu ochi buni această propunere.

„Nici nu știm cum să reacționăm… «Întoarcerea la normalitate», normalitatea cui? Adică ne plimbăm liniștiți cu copiii pe centru în siguranță și brusc trebuie să mai avem acum o grijă: să ne ferim de bicicliști. Măsura asta pe care o promovați nu este politică? Oare pățesc ceva bicicliștii dacă se plimbă și ei câteva minute doar pe lângă bicicletă? Comisia de Circulație a avizat proiectul de HCL. Ciudat cum nu mai contează siguranța cetățeanului ci doar ceea ce consideră unii politicieni. Poate le face bine și o plimbare prin frumosul nostru oraș pentru a-l descoperi și aprecia”, a fost de părere consilierul liberal Simion Moșiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.