Viceprimarul Tabără anunță că nu tolerează haosul din cimitirele Timișoarei: „Se vor...

Viceprimarul Tabără anunță că nu tolerează haosul din cimitirele Timișoarei: „Se vor rezilia contractele celor care nu respectă clauzele. Au cifră de afaceri de până la zece milioane euro pe an”

0
DISTRIBUIȚI

Invitat joi seara în platoul emisiunii PRESSALERT LIVE, viceprimarul Timișoarei, liberalul Cosmin Tabără, a spus că în decurs de două, trei săptămâni a fost să vadă de câteva ori în ce stare sunt cimitirele municipalității.

„M-am dus pentru că sunt probleme și din respect pentru familiile care au acolo îngropați morții, din motivul că am auzit ceea ce se întâmplă în cimitire. Am fost înștiințat că nu s-a respectat legea, am și sancționat pentru că nu au interpretat caietul de sarcini pe care și l-au asumat în momentul câștigării licitației. Sper că lucrurile se îndreaptă, nu am nimic cu nimeni, nu vreau să elimin pe nimeni, vreau să respecte caietul de sarcini.

La cimitirul din Calea Șagului, s-a reparat o poartă în spate, nu mi-a plăcut ceea ce am găsit în ceea ce privește curățenia de acolo.


Am solicitat să pună tomberoane pentru gunoi selectiv. Se ridică gunoiul la 2-3 săptămâni, nu este bine așa. Degeaba strângi totul că vine vântul și îți împrăștie totul în cimitir. Trebuie puse coșuri de gunoi mult mai des. Mi-au motivat că RETIM nu are coșuri metalice, oamenii aruncă lumânări în ele și se topesc. Sunt cruci (n.r. – căzute) pentru că au fost morminte vandalizate și este în sarcina oamenilor de la pază pentru că nu au asigurat paza cimitirelor cum trebuie, iluminatul e în sarcina lor. Ei au interpretat selectiv acele clauze. Trebuie să ridice crucea, nu au nevoie de acordul familiei”, a declarat viceprimarul Timișoarei.

Cosmin Tabără a mai spus că tot la cimitirul din Calea Șagului au mai fost probleme cu acea cupolă unde nu a existat autorizație pentru extindere.

„Dacă te ții de capul lor, oamenii încep să fie activi. Chiar mi-a spus cineva că în Șagului s-a făcut curățenie. Eu spun și lucrurile bune și lucrurile rele, nu mă feresc nici de una, nici de alta. La cimitirul din Calea Buziașului era gardul rupt și gunoi aruncat. Aici e vorba și de civilizație. Cel care a făcut acest lucru a fost depistat de Poliția Locală prin simplul fapt că lăsase o etichetă pe o cutie care i-a fost livrată de curier. Dar i-am solicitat responsabilului de cimitir să închidă și să facă gard, să pună camere video”, a precizat Tabără. Acesta a mai precizat că va rezilia contractele dacă nu se respectă contractele și că firmele din domeniu au venituri anuale cuprinse între 2,3-10 milioane de euro pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.