Zece noi paturi ATI pentru bolnavii de COVID 19, în spitalul militar...

Zece noi paturi ATI pentru bolnavii de COVID 19, în spitalul militar de campanie din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1741194951">

Compartimentul ATI al spitalului de campanie de pe stadionul CFR al Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” compus din zece paturi este operațional începând de astăzi.

Cele zece paturi de terapie intensivă din cadrul modului ATI sunt complet echipate, la standardele actuale , asigurând suportul vital pentru monitorizarea și tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice de coronavirus.

Echipa medicală este formată din medici, asistenți, infirmieri și brancardieri angajați pe o perioadă determinată si nedeterminată de către Spitalul Militar Timișoara, precum și personal medical detașat de la Spitalul Județean, Spitalul „Dr. Victor Babeș”, Spitalul CFR și Spitalul pentru Copii „Louis Țurcanu”.

Modulul ATI este format din containere modulare cu zece paturi electrice și cu aparatură medicală de specialitate (aparate de ventilație mecanică, injectomate, infuzomate, monitoare funcții vitale, stație de andocare a injectomatelor cu sistem de centralizare a alarmelor).

Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, a consolelor de gaze medicinale, racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal precum și realizarea instalației electrice a fost suportată din bugetul Ministerului Apărării Naționale.

„Astfel, prin deschiderea modulului ATI venim în sprijinul populației locale într-un moment în care nevoia de paturi de terapie intensivă la nivel local este foarte mare ca urmare a creșterii ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Avem credința că echipa medicală va salva mulți pacienți ajunși în  compartimentul ATI din cadrul sistemului medical modular de izolare și tratament Timișoara”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții spitalului militar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.