Zeci de migranți, surprinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera...

Zeci de migranți, surprinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest. O parte dintre ei sunt solicitanți de azil

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărşand şi Nădlac II – judeţul Arad, au depistat douăzeci şi unu de cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare.

„În data de 11.03.2021, în jurul orei 11.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Slovacia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto şi mobilier, pe ruta Grecia – Polonia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, opt cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în România”, a transmis Poliția de Frontieră.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit pentru trei ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni turci şi un român, care transportau profile de aluminiu, recipiente cu lipici şi electrocasnice pentru diferite societăţi din Germania, Polonia şi Ungaria.

În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, treisprezece cetăţeni străini.


În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 12 şi 29 de ani.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia –Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara au depistat un grup format din patru cetățeni din Algeria și Maroc care au încercat sa treacă ilegal frontiera în Serbia.

„În data de 11.03.2021, în jurul orei 00.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia au observat cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, patru persoane la aproximativ 100 m față de linia de frontieră, care se deplasau, pe jos, spre linia de frontieră. Deoarece nu-și justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că grupul este format din cetățeni originari din Algeria și Maroc, patru adulți cu vârste cuprinse între 26 și 33 de ani. Totodată, s-a mai stabilit faptul că persoanele în cauză sunt solictanţi de azil în România, având documente temporare de identitate eliberate de Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timişoara. Din declarațiile persoanelor rezultă că aceștia intenționau să treacă frontieră de stat pentru a ajunge în Serbia”, a specificat Poliția de Frontieră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.