Zeci de mii de oi aflate pe vapoare din România blocate în...

Zeci de mii de oi aflate pe vapoare din România blocate în canalul Suez ar putea muri de foame și de sete

0
DISTRIBUIȚI

10 vapoare cu animale vii din România sunt blocate în canalul Suez. Este vorba despre aproximativ 130.000 de oi și berbeci care riscă să moară de foame și de sete.

Reprezentanții Animals International atrag atenția că 10 vapoare încărcate cu cel puțin 130.000 de animale vii sunt blocate în canalul Suez în drumul lor către țări din Orientul Mijlociu.

„Situația în Suez este critică și riscă să devină cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii care implică animale vii.


Dacă animalele rămân fără apă și hrană atunci vor începe să se împingă unele în altele și vor muri toate. A fost cazul celor 14.800 de oițe din România de pe vaporul Trust 1 în drum spre Iordania acum câțiva ani. Toate au murit când nava a rămas fără apă de băut”, avertizează Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.

Potrivit comunicatului de presă al Animals International, cele 10 vapoare care au plecat încărcate cu animale din portul Midia cu destinații care includ traversarea canalului Suez sunt: Sea Star Livestock, Dragon, Harmony Livestock, Lady Maria, Jersey, Al Farouk, Britta K, Lady Rasha, Mariona Star și Taiba.

Blocajul a început marți în urma eșuării Ever Given, cel mai mare cargo din lume. Acesta a blocat canalul Suez pe întreaga sa lățime. În ciuda eforturilor permanente ale autorităților egiptene, nava nu a putut fi mișcată și nu se știe când va fi remediată situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.