„Acasă în Banat” caută voluntari pentru un nou proiect „Color the Village”....

„Acasă în Banat” caută voluntari pentru un nou proiect „Color the Village”. Cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-70904195">

Proiectul „Color the Village”, inițiat de asociația „Acasă în Banat”, continuă și în acest an, în satul cărășean Ilidia, care aparține de comuna Ciclova Română, aflat într-o zonă deluroasă de la poalele Munților Aninei.

Satul, aflat în apropiere de Socolari – devenit un loc de creație al artiștilor – a fost ales pentru arhitectura deosebită a caselor, specifică zonei Oravița, cu fațade bogat ornamentate, porți vechi de un secol și jumătate și „ferestre bârfitoare”, specifice locului, construite în așa fel încât celor din casă să nu le scape nimic din ceea ce se întâmplă în afara acesteia și să poată supraveghea totul dintr-o poziție cât mai confortabilă, în orice anotimp. Împrejurimile care pot fi incluse într-o ofertă turistică de succes, pitorescul așezării, așezate de-a lungul pârâului Vicinic, urmele unei cetăți medievale, morile de apă, podurile de piatră sau varnițele aflate la ieșirea din sat sunt alte câteva motive care au stat la baza acestei alegeri.

Proiectul de la Ilidia se va desfășira între 17 și 19 iunie, și are în vedere renovarea a 30 de fațade de case. Voluntarii care doresc să participe la acest proiect se pot înscrie din această lună, online, pe http://colorthevillage.ro/.

În anii trecuți, asociația, înființată în anul 2018, cu scopul de a salva și păstra patrimoniul cultural din satele bănățene, a pus în practică acest proiect cu succes în localitățile Eftimie Murgu și Racovița și totodată a renovat și repus în funcțiune mai multe mori de apă din Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.