Amenzi de peste 140.000 lei după ce polițiștii au întrerupt două petreceri...

Amenzi de peste 140.000 lei după ce polițiștii au întrerupt două petreceri lângă Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Amenzi de aproape 150.000 de lei date de polițiștii timișeni duminică seara, după ce au descins la două petreceri.

Aseară, în jurul orei 22:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara aflați pe teren s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în curtea unui imobil din localitatea Moșnița Nouă are loc un eveniment privat, încălcându-se astfel prevederile Legii 55/2020. La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre o petrecere, la care participau nouă persoane.

Organizatorul evenimentului a fost amendat cu 10.000 de lei, iar cei opt participanți au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei pentru participarea la evenimente private în spații închise.


Totodată, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

De asemenea, în cursul nopții trecute, în jurul orei 02:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o pensiune din Giarmata are loc un eveniment privat. La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre o petrecere, la care participau 21 de persoane.

Organizatorul evenimentului a fost amendat cu 12.500 de lei, iar cei 20 de participanți au fost sancționați  contravențional  cu amenzi în valoare totală de 100.000 de lei conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală cât și pentru participarea la evenimente private în spatii închise.

De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

„Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private precum nunți, botezuri, mese festive, atât în spații deschise, cât și în cele închise: saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente etc.”, au transmis duminică reprezentanții IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.