Amenzi de zeci de mii de lei și dosar penal la o...

Amenzi de zeci de mii de lei și dosar penal la o sală de jocuri de noroc găsită deschisă seara, în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Amendă de 10.000 de lei și dosar penal pentru infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”. Cu asta s-a ales proprietarul unei săli de jocuri de noroc din comuna Giarmata. Joi seara, în jurul orelor 22.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara, s-au deplasat acolo. Sala era deschisă deși acest lucru este interzis, iar în interior se aflau cinci clienți, care au fost amendați cu 25.000 de lei.

De asemenea, în cursul zilei de joi, peste 257 de polițiștii timișeni  împreună cu jandarmi, pompieri, reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au verificat firmele care angrenează simultan un număr mare de angajați cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară în incinta acestora.

De asemenea, controalele au vizat și verificarea spațiilor comerciale din județ fiind monitorizată respectarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție cât și prezența în interior a unui număr limitat de persoane în funcție de rata de incidență, scopul fiind  prevenirea/limitarea răspândirii virusului SARS-COV2.

Au fost verificate 93 de societăți comerciale, 74 de locații/obiective precum şi 97 de mijloace de transport persoane, dintre care 43 de mijloace de transport în comun, fiind totodată verificate ori legitimate aproape 2.500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 269 de amenzi în valoare totală de 103.350 de lei.


Dintre acestea 196 de sancțiuni contravenționale în valoare de 48.350 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii, iar 67 de sancțiuni în valoare de 20.000 lei au fost date pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.