Amenzi la o galerie comercială, după o descindere a Poliției Locale Timișoara...

Amenzi la o galerie comercială, după o descindere a Poliției Locale Timișoara alături de OPC

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală a încheiat un protocol de colaborare cu OPC. Astfel, polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială și inspectori din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș au mers în control la centrul comercial Galeria 1.

Polițiștii locali au verificat aspecte precum deținerea de către comercianți a acordurilor de funcţionare pentru activitatea pe care o desfăşoară, respectarea menţiunilor din acord, respectarea regulilor generale de comerţ, afişarea preţurilor pentru mărfurile expuse la vânzare, a denumirii societăţii comerciale şi a elementelor de identificare, precum și respectarea legislației privind protejarea populației  împotriva infectării cu virusul SARS- COV2.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au efectuat verificări, la rândul lor, cu privire la etichetarea și afișarea informațiilor la articolele de încălțăminte.


Au fost verificați 36 de comercianți, iar majoritatea erau în regulă.

Polițiștii locali și comisarii OPC au încheiat, totuși, 13 procese verbale de sancționare a contravențiilor și alte trei procese verbale de constatare.

Principalele probleme constatate au fost legate de lipsa acordului de funcționare, neafișarea datelor și a prețurilor, desfășurarea altor activitati decât cele autorizate prin acord, precum și neetichetarea corespunzătoare a produselor, la categoria încălțăminte.

Acțiunile comune vor continua și în perioada următoare și în alte locații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.