Aquatim are plan de business pe 25 de ani. Ce a însemnat...

Aquatim are plan de business pe 25 de ani. Ce a însemnat pandemia de coronavirus pentru companie

1
DISTRIBUIȚI

Consumul de apă a crescut cu șase procente în timpul pandemiei de coronavirus, arată cifrele companiei Aquatim.

Directorul societății, Ilie Vlaicu, a declarat miercuri seara la emisiunea PRESSALERT LIVE, că pandemia a speriat anul trecut angajații, mai ales că presiunea asupra lor era foarte mare.

„Duceam frica, ne gândeam la momentele dificile ce s-ar fi întâmplat dacă oamenii noștri, echipele noastre ar fi avut probleme, dacă ar fi carantinat întreaga echipă când un coleg avea o problem. Au fost momente dificile, de frică. Ne-am împărțit în echipe cât mai mici, stăteam acasă cu schimbul. Această frică de a opri apa în oraș era imensă, dați-vă seama ce ar fi însemnat să oprești apa într-un oraș ca Timișoara dintr-o neglijență. Până la urmă, am trecut cu bine, dar pandemia nu este terminată. Jumătate din compania de apă este vaccinată și cu rapelul, cazurile sunt din ce în ce mai puține”, a declarat Ilie Vlaicu.

Directorul Aquatim spune că există și angajați care refuză vaccinul anti-COVID, dar încearcă să îi convingă că imunizarea este eficientă.

„S-a văzut că vara lumea nu a plecat, am avut un consum mai mare cu șase la sută.


Încasările nu au fost mai mari pentru că au fost aceste facilități date firmelor să avem îngăduință pentru partea de plată, dar nu ne-a creat probleme. Noi avem o rezervă, am luat toate măsurile de precauție să facem față. În zona consumatorilor casnici, s-a simțit că plățile nu s-au făcut la timp pentru că nu am oprit apa pentru rău-platnici, dar nu au fost probleme mari”, a declarat Ilie Vlaicu.

Managerul companiei de apă-canal a mai spus că Aquatim are plan de business pe 25 de ani.

„Dacă îmi deschid calculatorul vă spun cât ar trebui să fie tariful la Timișoara și de ce. Pentru că noi, în aceste investiții pe care le facem din fonduri europene, trebuie să avem co-finanțări și nouă ne-a dat BERD-ul fără nicio garanție. Deci BERD-ul când își dă bani înseamnă că îi vrea înapoi, te pune să își faci un plan de business că banca nu vine să îți facă ție businessul. Avem un astfel de model în care previzionăm ce se întâmplă. Anul acesta nu avem voie să greșim cu mai mult de cinci la sută. Acum, un metro cub de apă, o mie de litri de apă costă 3,80 de lei cu tot cu TVA. Avem printre cele mai mici tarife din țară, locul trei de la coada clasamentului. În următorii ani, tariful la apă va crește cu cinci la sută, trei la sută, șapte la sută niciodată nu vom avea creșteri de două cifre în următorii cinci ani datorită faptului că atragem fonduri europene”, a afirmat directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.