ASU Politehnica îşi joacă ultima carte pentru baraj fără un tânăr-cheie. Dan...

ASU Politehnica îşi joacă ultima carte pentru baraj fără un tânăr-cheie. Dan Alexa: „O victorie împotriva Dunării ar mai aşeza lucrurile”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

ASU Politehnica a rămas cu şanse matematice la ocuparea unei poziţii de baraj după un tur de play-off al Ligii 2 complet rarat. Alb-violeţii încep vineri returul cu un meci acasă în faţa Dunării Călăraşi, grupare care s-a confruntat cu o „revoltă” la mijloc de săptămână. Pe lângă ultimele rezultate negative, antrenorul Dan Alexa se confruntă şi cu absenţa unui jucător „sub vârstă” foarte important.

Portarul Otto Hindrich, integralist de la sosirea sa la echipa timişoreană, sub formă de împrumut de la CFR Cluj, s-a accidentat grav la gleznă în duelul precedent, scor 0-1, cu Csikszereda, şi va rata restul stagiunii.

„Suntem obligaţi să credem în şansa noastră, meciul cu Călăraşiul ar cam fi ultima şansă de a spera la un loc de baraj. S-au pierdut puncte multe şi nu mai e timp de eşecuri sau semieşecuri. O victorie împotriva Dunării ar mai aşeza lucrurile, ar da un refresh echipei, pentru că echipa asta are nevoie de o victorie ca să putem spera la acest loc de baraj. Dar pentru asta trebuie să păstrăm determinarea pe care am avut-o în patru din cinci jocuri din acest play-off şi să fim mult mai performanţi în faţa porţii, să reuşim să înscriem goluri, să găsim variante de a finaliza, pentru că am păcătuit din punctul ăsta de vedere. Trebuie să ne păstrăm determinarea şi să fim încrezători pentru că, indiferent în ce situaţie suntem, trebuie să câştigăm. În primul rând pentru noi ca şi club, pentru suporterii lui Poli, pentru moralul nostru, ca să avem un retur de play-off mult mai bun decât turul la nivel de rezultate. Repet, cred că echipa asta are nevoie de o descătuşare iar descătuşarea vine doar printr-o victorie”, a declarat azi Dan Alexa.

Întrebat despre mesajele agresive care îi sunt adresate în mediul online, „Chirurgul” a răspuns: „Să stea liniştiţi, o să plec din vară şi o să fie ok… i-am liniştit.


Cei care mă înjură acum, să stea liniştiţi. Nu o să mai dau posibilitatea să fiu înjurat”.

Antrenorul alb-violeţilor a subliniat că absenţele lui Mera, Munteanu, Popovici şi Cioinac din jocul precedent nu înseamnă excluderea lor definitivă din lot. „S-au antrenat bine, îi respect foarte mult, am spus-o şi-n conferinţa trecută, ne trebuie un refresh la nivel de dinamică (…) Ei mai fac parte din planurile de viitor, doar că acum e important să-i văd şi pe jucătorii mai tineri. Am avut o medie de vârstă foarte ridicată, practic sunt obligat să scad media asta şi în perspectiva viitorului lui Poli”.

Altfel, unii jucători ai bănăţenilor sunt în continuare accidentaţi iar o problemă de dată recentă e indisponibilitatea lui Hindrich. Ceea ce va însemna că vineri va debuta într-un joc oficial la alb-violeţi portarul George Păduraru, adus în iarnă de la Ripensia. „Pe Otto Hindrich l-am pierdut pentru tot sezonul, s-a accident la meciul cu Ciucul. Este o certitudine asta. Încercăm să-i recuperăm pe jucătorii care au avut probleme, au revenit la antrenamente, dar au stat ceva timp, Cioinac iarăşi, sunt probleme, dar jucătorii care intră trebuie să demonstreze că merită să joace”, a mai spus Alexa.

Dunărea Călăraşi are problemele ei, aparent mult mai grave decât ale timişorenilor, conform liga2.ro jucătorii pregătiţi de Cristian Pustai s-au revoltat şi nu s-au pregătit ieri din cauza restanţelor care ar data din decembrie. Totuşi, conform ultimelor informaţii galben-albaştri au şi plecat spre Banat. „Chirurgul” e la curent cu ultimele veşti din tabăra adversă, pe care a pregătit-o în trecut, cu rezultate (promovarea în elită). „Am înţeles că sunt restanţe, îi cunosc, e o echipă care e susţinută de oficialităţi, au fost probleme cu bugetul şi e normal să apară întârzieri, dar la cum îi cunosc eu se vor rezolva problemele. Îi cunosc foarte bine pe oamenii care conduc clubul acela şi sunt iubitori de echipă, practic e proiectul lor şi nu cred că o să o lase. Am înţeles că li s-au dat şi nişte prime ieri şi sunt pregătiţi de meci”, a conchis Alexa.

Partida ASU Politehnica – Dunărea Călăraşi se dispută vineri, 30 aprilie, de la ora 15.00 (transmis pe Digisport 1, Telekom Sport), în etapa a VI-a a play-off-ului Ligii 2. Alb-violeţii sunt pe poziţia a şasea, cu 33 de puncte, în timp ce trupa pregătită de Cristian Pustai se află pe 4, cu şase puncte mai mult după primele cinci jocuri contabilizate în această nouă fază a sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.