ASU Politehnica e concentrată pe înfruntarea de la Călăraşi din startul play-off-ului....

ASU Politehnica e concentrată pe înfruntarea de la Călăraşi din startul play-off-ului. Dan Alexa: „E un meci special”

0
DISTRIBUIȚI
FOTO: SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

Alb-violeţii au parte de o primă finală în play-off-ul Ligii 2. ASU Politehnica întâlneşte Dunărea la Călăraşi, chiar echipa care indirect a ajutat-o să ajungă în această fază a competiţiei. Alb-violeţii au câteva absenţe pentru acest duel, inclusiv cea a „principalului” Dan Alexa, antrenorul care a promovat gruparea din sud-estul ţării în elită e în continuare în stare de suspendare.

Pe lângă Alexa, care va mai sta şi în etapa următoare, de la Craiova, pentru eliminarea din meciul cu Pandurii, alb-violeţii nu pot miza nici pe Ioan Mera, suspendat pentru cumul de „galbene”, şi nici pe Ionuţ Cioinac, rămas accidentat. Meciul de sâmbătă nu va fi special doar pentru că e primul în play-off pentru ASU Poli, ci şi pentru că tehnicianul Dan Alexa înfruntă echipa pentru care a scris practic o pagină de istorie, reuşind prima şi singura (de până acum) promovare a Călăraşiului în Liga I.

„Sunt legat sufleteşte de Călăraşi, am făcut performanţe notabile (a promovat, în premieră, Dunărea în Liga I), am legat foarte multe prietenii acolo, mi-e un loc foarte drag. E normal să fie aşa. Ştiam că pot intra în play-off, deşi au avut nişte probleme financiare, dar rămânând relaţiile foarte bune pe care le am, în special cu domnul Grama (n.n. Eduard Grama), ştiam că se vor rezolva, au un lot foarte bun de jucători, au un antrenor cu foarte multă experienţă. Călăraşiul se va bate la promovare. Va fi un meci greu, au jucători pe care îi cunosc foarte bine, care pot să facă diferenţa, au un lot echilibrat, unul dintre cele mai bune loturi din Liga 2. Mergem să jucăm, aştept în primul rând de la echipa mea determinare şi să joace cu foarte multă pasiune şi să se bucure de momentul acesta… glumeam cu Grama după ultimul meci, că erau foarte fericiţi ei, îi mulţumesc şi domnului Grama pentru ajutor, chiar dacă s-au ajutat pe ei în primul rând, îi mulţumesc foarte mult (ca o glumă…). Dar e un meci special, e primul din play-off e foarte important cum începem, primordial e să nu pierdem, iar ca să obţii ceva la Călăraşi trebuie să faci un meci foarte bun. Jucătorii mei trebuie să înţeleagă că dacă vom evolua cum am făcut-o cu Pandurii şi cu Chiajna, nu avem nicio şansă”, a declarat Dan Alexa.

Dunărea le-a dat indirect o mână de ajutor bănăţenilor deoarece dacă ar fi încheiat la egalitate meciul cu Viitorul Pandurii, ASU Poli ar fi rămas în afara play-off-ului.


Jucătorii lui Cristian Pustai s-au impus cu 2-1 în ultima etapă a sezonului regular. În meciul direct din sezonul regular ASU Poli şi Dunărea au remizat, scor 1-1, pe „Ştiinţa”.

Timişorenii sunt mulţumiţi de parcursul general, dar au admis că după ultimele două rezultate şi evoluţii au avut loc discuţii în cadrul clubului pentru deblocarea situaţiei. „Îmi exprim satisfacția și bucuria că echipa noastră a reuşit la sfârşitul săptămânii trecute această performanță deosebită, de a se califica în acest turneu play-off 2020-21 al Ligii 2. Eu consider că e o performanță care merită aprecierea tuturor iubitorilor de sport din această parte a țării. O echipă care îşi propunea la începutul campionatului problema unei funcţionări în regim de avarie, căreia nu i se dădea nicio șansă în aces campionat, a reuşit să se califice înaintea unor echipe, care nu numai că și-au anunțat din start obiectivul de a promova, dar ca și consceință au alocat pentru acel obiectiv sume impresionante, aici mă refer la U Cluj, Petrolul, Farul şi Concordia. Spuneam că trebuie să ne bucurăm de acest lucru, pentru că o echipă care s-a înfiinţat din dragostea suporterilor și sub susținerea logistică a unei universități de prestigiu. A reuşit în numai opt ani această performanță de a se bate pentru promovarea în prima ligă. Trebuie să aducem mulţumiri tuturor celor care au contribuit la acest lucru, îmi exprim speranţa că lucrurile nu se vor opri aici. Obiectivul nostru a fost tocmai de a deveni o reprezentantă de frunte aa acestei părți a țării, care să ne bucure pe toți cei care suntem iubitori de sport. În acelaşi timp, sigur că nu pot să ascund faptul că am fost puțin îngrijorat şi preocupat că în ultimele două partide echipa practic pot să spun că a şi clacat, nu doar rezultatele ci şi jocul echipei nu a fost la înălţimea aşteptărilor noastre. Dar am convingerea că a fost o situație trecătoare… am credinţa că echipa se va lupta şi ne vom continua parcursul pentru acest vis extraordinar, la împlinirea Centenarului Politehnicii, acela de a promova în prima ligă. Mai sunt zece meciuri, zece finale, în care va trebui să demonstrăm ceea ce a făcut ca echipa să se situeze în primele şase: capacitatea de luptă, dorinţa de a sluji culorile Politehnicii, determinarea şi, nu în ultimul rând, calităţile sportive ale jucătorilor”, a spus Viorel-Aurel Şerban, preşedintele lui ASU Politehnica.

Partida Dunărea Călăraşi – ASU Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, de la ora 21.30 (Digisport), în prima etapă a play-off-ului Ligii 2. Alb-violeţii încep partea a doua a sezonului cu 32 de puncte, cu două mai puţine decât gruparea pregătită de Cristian Pustai (locul 2). Cei care doresc să-i sprijine pe alb-violeţi în această dificilă deplasare îşi pot achiziţiona bilete virtuale din shop-ul Politehnicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.