ASU Politehnica, o nouă „strigare” pentru prima victorie în play-off. Dan Alexa:...

ASU Politehnica, o nouă „strigare” pentru prima victorie în play-off. Dan Alexa: „Un loc de baraj, obiectivul realist al nostru”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

Să fie a patra oară cu noroc? Asta se întreabă deopotrivă suporterii şi jucătorii alb-violeţi. După ghinionul din intermediară, cu Rapid, meci în care a cedat după ce a încasat două goluri pe final (scor 1-2), ASU Politehnica îşi îndreaptă atenţia rapid spre CS Mioveni, următoarea bornă din zona play-off-ului „B”-ului. Şi argeşenii lui Alex Pelici par o nucă tare, mai ales după ce au umilit Călăraşiul al el acasă. Chiar şi aşa, Dan Alexa speră la primul succes în această „bucată” a campionatului şi apropierea de „obiectivul realist”: participarea la barajul de promovare.

„Meciul cu Rapid a lăsat urme din punct de vedere psihic, pentru că a fost o înfrângere care la un moment dat era neaşteptată, am pierdut în patru minute un joc pe care l-am avut în mână. Am controlat jocul din punct de vedere tactic, Rapidul nu a avut nicio situaţie până la înscrierea golului, doar un şut al lui Sefer. Noi am avut încă două pe lângă golul marcat şi acţiuni în special în prima repriză. Dar mergem la Mioveni, pentru noi obiectivul este acum un loc de baraj, de fapt ăsta a fost obiectivul realist al nostru, clar. Deşi, sincer nu am fost cu nimic mai prejos Rapidului sau Craiovei, din contră, la Craiova am pierdut primind un singur şut pe poartă, cu excepţia lovituii de pedeapsă, la Călăraşi a fost un meci bun, care, la fel, după numărul de ocazii trebuia să câştigăm. Dar şi Călăraşiul a fost periculoasă. Dar e o diferenţă de puncte, Rapidul şi Craiova s-au distanţat. E o diferenţă care în momentul acesta e greu remontabilă. Trebuie să fim realişti. Pentru că e un play-off şi ca să recuperezi nouă puncte trebuie să legi trei-patru victorii, dar locul de baraj ne este accesibil.


Suntem trei sau patru echipe pe două locuri, diferenţa este mică între noi. Avem mai multe meciuri acasă, începând din retur şi ne jucăm şansa până la capăt. Repet, un loc de baraj ne este accesibil şi obţinerea lui ar fi o performanţă”, a declarat azi Dan Alexa.

Alb-violeţii pleacă mâine spre judeţul Argeş şi admit că victoria ar face minuni pentru moralul afectat de ultimele rezultate. „…într-adevăr, venim după o înfrângere care a cauzat o stare psihică proastă, e normal, trebuie să arătăm caracter şi să mergem la Mioveni să dăm absolut tot. O victorie la Mioveni, după o înfrângere cu Rapid, aşa cum a fost, ar însemna enorm pentru noi. Ar demonstra că avem caracter de campioni, caractere pentru performanţă. Obligatoriu victoria, sigur, e foarte important să câştigăm. Mergem să câştigăm, dar repet, sunt patru echipe pe două locuri sau trei pe un loc, Mioveniul are totuşi un avans de puncte, trebuie să obţinem maximum din fiacare joc. În acelaşi timp e obligatoriu pentru moral să obţinem o victorie şi cât mai repede posibil”, a precizat tehnicianul alb-violeţilor.

Întrebat de jurnalişti dacă s-a gândit la demisie după seria mai proastă, „Chirurgul” a fost categoric: „Am mai spus, ce se întâmplă acum la Poli sunt lucruri excepţionale. Aşa cum s-a pornit la drum şi parcursul, sigur, nici eu nu sunt mulţumit că atunci când pierdem – sunt primul care încerc să fac o analiză şi să văd care sunt problemele. Ca primă parte ne-am îndeplinit obiectivul, suntem în cărţi pentru un loc de baraj şi este exclus să mă gândesc la demisie, pentru că peste tot unde mergem în ţară suntem felicitaţi. Toată lumea consideră că ce se întâmplă aici e o minune şi nu pot să-mi dau demisia când se întâmplă minuni”.

În altă ordine de idei ASU Politehnica are lotul valid, dar rămân micile semne de întrebare specifice, cine va rămâne în afara lotului, la jocul precedent nu au fost incluşi pe foaie Sofran şi Munteanu, dintre obişnuiţii primei echipe. „O să văd azi la antrenament stare de sănătate, am făcut efort foarte mare, am avut jucători care resimt anumite dureri, accidentări, dar uşoare, sper să am tot lotul, pentru că e un meci important, cu o echipă care vine după o victorie clară la Călăraşi. O echipă care nu a pierdut anul ăsta”, a mai spus Dan Alexa.

Partida Mioveni – ASU Politehnica se dispută luni, de la ora 16.00, în runda a patra a play-off-ului Ligii 2. Argeşenii sunt pe 3, cu 38 de puncte, după victoria clară de la Călăraşi (scor 5-1), în timp ce alb-violeţii au doar 33 de puncte, la egalitate cu ultima clasată, Csikszereda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.