ASU Politehnica, „răsturnată” de Rapid în ultimele minute. Alb-violeţii au rămas fără...

ASU Politehnica, „răsturnată” de Rapid în ultimele minute. Alb-violeţii au rămas fără victorie în play-off

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

ASU Politehnica a trăit timp de o oră cu iluzia unei victorii mari în faţa Rapidului, cea mai în formă echipă din „B”. Alb-violeţii au deschis scorul prin Alin Ignea şi au condus la pauză, dar s-a încheiat 1-2 după un penalty discutabil şi un gol încasat imediat în prelungiri.

Cu un sistem inedit, în premieră un 3-5-2 şi fără căpitanul Ioan Mera printre titulari, alb-violeţii au fost aproape de o mică surpriză. Una care parcă se prefigura din prima parte. Putea fi 1-0 din minutul 4, când Ignea a fost însă neinspirat din câţiva metri şi faza s-a încheiat cu reluarea peste a lui Popovici. Apoi, în minutul 26 Plazonja a trimis alături cu capul, dar a venit şi reuşita mult aşteptată acasă pe „Dan Păltinişanu”, acolo unde ASU Poli era de netrecut până azi. Centrarea tânărului Denis Radu a ajuns cu noroc la Ignea în stânga careului iar experimentatul mijlocaş nu a stat pe gânduri, marcând cu un şut spectaculos spre colţul opus.

Deşi Rapid a avut mai mult posesia nu se părea că oaspeţii vor avea parte de un final aşa de fericit. Şi totuşi, în minutul 85 s-a declanşat „nebunia”, Bălan a săltat mingea pe lângă Hindrich, Ursu a introdus-o în poartă de lângă Radu iar ex-polistul şi totodată ex-utistul se pregătea să se bucure când a văzut însă fanionul ridicat (greşit) de la margine. Soluţia la „problemă” a venit însă de la „centralul” Eduard Ioniţă, care aparent a „reactivat” faultul lui Hindrich (din inerţia acţiunii) asupra lui Bălan (altă fază în careu care să fie luată în calcul neexistând), chiar şi aşa poziţia afară din joc dictată (fie şi eronat) de „asistent” tot ar fi trebuit luată în calcul mai întâi! Pentru ca ziua să fie complet ratată, pe un final haotic, Sefer s-a trezit singur cu Hindrich în minutul 90 şi a dus toate punctele în Giuleşti.


Rapidul e pe primul loc şi va avea şi un stadion frumos…

ASU Politehnica e acum pe 6, fiind blocată la cota 33 de puncte. Iar luni (ora 16.00) joacă la Mioveni, care tocmai a impresionat cu un 5-1 la Călăraşi.

ASU Politehnica Timişoara: Hindrich – Coadă, Bocşan (80, Mera), Scutaru (cpt.) – D. Radu, Codrea, Cioinac, Ignea (70, Casado), Popovici – Axente (61, Ivanovici), Plazonja (80, Radunovic). Pe bancă: Păduraru – Jurj, Manea, R. Rus, Pamfile. Antrenor: Dan Alexa.

Rapid Bucureşti: H. Moldovan – I. Voicu (cpt.), Dandea, Nastos, Goge (64, Ursu) – B. Barbu, R. Costin (46, R. Lazăr) – Sefer, Pănoiu (63, Florică), Hlistei (70, Ioniţă) – Ad. Bălan. Pe bancă: Drăghia – Ignat,, A. Bradu, A. Dumitrescu, S. Iosif. Antrenor: Mihai Iosif.

„Au fost 88 de minute în care am jucat aproape perfect. A fost un joc pe care l-am avut în mână. Am făcut greşeli impardonabile în ultimele cinci minute şi ăsta este fotbalul. Rapid are jucători buni care te pedepsesc în momentul în care faci greşeli şi cam asta a fost istoria meciului. E frustrant pentru că chiar am jucat bine 88 de minute, am avut consistenţă, determinare, am fost foarte organizaţi. Am avut o primă repriză care ne-a aparţinut, dar uite că nu ajunge… Era un meci pe care trebuia să-l câştigăm după aspectul lui”, a declarat Dan Alexa, vizibil supărat.

„Mă bucur foarte mult că am obţinut această victorie foarte grea, ştiam că va fi un meci greu, precum toate de până acum. Am întâlnit un adversar foarte bun, o echipă foarte bine organizată, dar am crezut în şansa noastră până la capăt. Este un parcurs foarte bun. Dar, aşa cum am mai spus, toate echipele sunt apropiate valoric… Suntem fericiţi, …Rapidul s-a pornit. Mai avem şapte paşi. Mulţumim pentru ospitalitate oraşului Timişoara, au nişte suporteri minunaţi şi ne-am bucura să ne vedem împreună în Liga I!”, a spus Mihai Iosif, cel care recent a semnat un nou contract cu Rapidul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.