ASU Politehnica a spart gheaţa în play-off. Alb-violeţii au învins Dunărea în...

ASU Politehnica a spart gheaţa în play-off. Alb-violeţii au învins Dunărea în prelungiri şi mai speră la un loc de baraj

0
DISTRIBUIȚI
FOTO: SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

Alb-violeţii au simţit în premieră gustul victoriei în play-off-ul Ligii 2. După mai multe partide nereuşite, ASU Politehnica a învins, cu puţin noroc, Dunărea Călăraşi, scor 2-1, în urma reuşitei spaniolului Jose Casado (foto, în picioare) din prelungirile partidei. Prin aceste trei puncte, elevii lui Dan Alexa mai speră să prindă un loc de baraj pentru Liga I.

De obicei patimile fanilor viola se accentuau înainte de Paşti, dar azi în Vinerea Mare finalul partidei favoriţilor a adus bucurie. Nu a fost însă deloc un drum uşor pentru jucătorii „Chirurgului”. În continuare fără Mera (doar pe bancă) sau Cioinac (cauze medicale) la start, alb-violeţii au respectat în primele două minute doleanţa oaspeţilor, singura trupă din Top 6 în faţa căreia nu a înregistrat eşec în acest sezon, şi au pasat între ei timp de un minut şi 50 de secunde. Gestul a fost în semn de solidaritate cu situaţia financiară delicată a lui Alami şi compania, jucătorii lui Cristian Pustai fiind neplătiţi de patru luni.

După aceste clip suspasul din teren nu a lipsit, în mod deosebit în prima repriză. Oaspeţii au lovit transversala prin… Coadă, închizătorul gazdelor ajungând la timp o minge care scria gol pentru V. Alexandru, i-a luat faţa atacantului şi a riscat un autogol, dar a şi salvat situaţia. Apoi ASU Poli a deschis scorul în minutul 32, la centrarea lui Jurj pentru Ivanovici, care a trimis sub bară, fără şanse pentru Began. Dar bucuria a durat doar patru minute, căci Alami, servit de vârful Alexandru a expediat un trasor neobişnuit, cu exteriorul şi Păduraru, titularizat şi el în premieră (alături de Radunovic) căci Hindrich va rata restul stagiunii, nu a mai ajuns mingea lângă bară. Finalul reprizei a readus speranţe în tabăra gazdelor, căci Acolatse a văzut direct cartonaşul roşu pentru un picior zdravăn aplicat lui Romario Rus, nevoit să şi iasă la pauză.

Repriza a doua nu a adus însă un joc mai bun al alb-violeţilor, culmea oaspeţii au fost mai periculoşi la câteva faze fixe, prin Şandru şi Alami spre final. Dar până la urmă s-a încheiat cu bine pentru trupa viola, căci o nouă centrare lungă a lui Jurj l-a găsit pe ibericul Jose Casado în centrul careului iar acesta l-a învins şi el pe fostul portar al lui ACS Poli, dar cu o lovitură de cap. Descătuşarea pare să se fi întâmplat şi acum alb-violeţii aşteaptă un nou campionat … prima şansă de confirmare vine repede, vinerea viitoare, tot acasă, cu Craiova „lui Mititelu”.


Cu 36 de puncte, timişorenii sunt la trei puncte de Dunărea, care ocupă locul 4, ultima poziţie ce duce la baraj.

ASU Politehnica: Păduraru – Jurj, Scutaru (cpt.), Bocşan (55, Casado), Pamfile (62, Popovici) – Coadă, Codrea – D. Radu (59, D. Andrei), R. Rus (46, Manea), Ivanovici – Radunovic (55, Axente). Pe bancă: Cuzmanovici – Mera, Sofran, Munteanu. Antrenor: Dan Alexa.

Dunărea Călăraşi: Began – Wiktorski, A. Lopez, Şandru (cpt.) – Sîrbu (46, A. Rus), S. Puşcaş (73, Djuric), Acolatse, Sălceanu – Kanda (62, Bud), Alami (90+2, Fotescu) – V. Alexandru (46, Cîrstocea). Pe bancă: I. Alexandru – Ţenea, Ciucur, C. Petre. Antrenor: Cristian Pustai.

Hulit în ultima perioadă, Dan Alexa speră ca succesul de azi să reprezinte un nou început pentru echipa sa. „Nu prea sunt obişnuit să câştig la ultima fază, am pierdut foarte multe meciuri în cariera mea, mai ales în ultimii doi ani, în astfel de momente. Îmi doresc să fie o descătuşare. E o victorie care ne mai menţine în cărţi pentru locul de baraj, în eventualitatea în care vom câştiga cu Craiova etapa viitoare putem spune că avem o şansă. A fost un joc în care, mai ales în ultimele 20 de minute, s-a văzut faptul că noi nu am câştigat de foarte mult timp. Au fost jucători lipsiţi de încredere. Sperăm ca victoria aceasta să ne aducă o descătuşare, pentru că avem nevoie… avem nevoie în continuare de victorii. Am început bine returul din play-off, sper să continuăm tot aşa”, a declarat tehnicianul Politehnicii.

Acesta a explicat şi minutele mai puţin reuşite din repriza secundă ale alb-violeţilor: „Aşa se întâmplă când nu câştigi de foarte mult timp. Odată cu scurgerea minutelor jucătorilor le e frică să-şi asume ceva. Înfrângerile repetate pot duce la evoluţii proaste spre foarte proaste. Astăzi nu am avut o evoluţie reuşită, dar am câştigat şi golul acesta al lui Casado e mai important pentru următorul meci, cu Craiova… Ne dă speranţe pentru că un egal ne-ar fi scos din cursa pentru baraj. Cred că meritam o victorie, pentru că am avut meciuri bune, atât la Călăraşi, cât şi cu Rapid şi cu Ciucul, în multe momente. E o victorie şi încercăm să ne bucurăm de ea”.

„Într-adevăr poate egalul era echitabil, pentru că aşa au dominat mai mult, au jucat cu un om în plus, dar pe final ama vut şi noi două-trei situaţii mai bune şi cred că un rezultate de egalitate era… dar, asta e, când pierzi al ultima fază, e şi neatenţie şi ghinion… Putea să fie altceva în 11 nu am de unde să ştiu”, a spus şi Cristian Pustai.

Oaspeţii ar fi avut gânduri să nu se prezinte la meci din cauza restanţelor, dar „Matematicianul” a subliniat că nu ar fi fost o decizie înţeleaptă:„Dumneavoastră v-aţi luat banii pe ultimele patru luni? Noi nu! Cum putem (îi motivăm), uneori mai bine, alteori mai puţin bine. Pentru că e foarte greu şi mai ales în momentele în care eşti condus. Uite că am fost conduşi şi am reuşit să revenim, dar acolo se simte că e foarte greu să revii mental. Există deocamdată acel miraj al barajului, dar astăzi am pierdut o oportunitate… mai sunt patru jocuri şi vedem ce o fi. Să nu te prezinţi la un meci e echivalent cu excluderea din campionat, ar fi o decizie foarte abruptă. Oricum eu nu sunt adeptul în general al fapului că nu te antrenezi, nicidecum să nu te prezinţi la joc, dar sunt solidar cu ei, pentru că e într-adevăr o perioadă foarte lungă şi să sperăm că se vor rezolva cumva lucrurile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.