Bani delapidați din bugetul direcției agricole ca să se asigure protocolul pentru...

Bani delapidați din bugetul direcției agricole ca să se asigure protocolul pentru auditorii de la Curtea de Conturi. Ce a descoperit DNA în timpul percheziției și în ce se investeau sumele furate

3
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA în cazul Feliciei Mehedințu, directorul executiv al Direcției Județene de Agricultură Caraș Severin a scos la iveală detalii halucinante despre modul în care erau furați banii statului. Prima dată, acest lucru a fost făcut, în ianuarie 2020, când la DAJ Caraș Severin a venit un control al Curții de Conturi. Mehedințu i-a solicitat unei subordonate să întocmească în fals ordine de deplasare fictive pentru angajați ai instituției, iar banii scoși au fost folosiți pentru a asigura protocolul celor de la Curtea de Conturi.

”Deși controlul Curții de Conturi a durat 1 – 2 luni, inculpata Mehedințu Felicia Gabriela a decis continuarea practicii, având și acordul tacit al suspectei (….). Inițial, ordinele de deplasare au fost completate olograf de suspecta (….), însă, pentru că nu dorea ca scrisul său să apară pe toate aceste ordine, i-a solicitat directorului executiv să găsească și alte persoane care să completeze ordinele, iar, la scurt timp, inculpata Mehedințu Felicia Gabriela i-a comunicat că numitele (….) o vor căuta și că urmează să le dea toate detaliile despre completarea formularelor.


De fiecare dată când avea nevoie de o sumă de bani, inculpata Mehedințu Felicia Gabriela îi comunica suspectei (….) cuantumul, numărul ordinelor de deplasare fictive care trebuie întocmite și numele angajaților DAJ pe seama cărora să completeze ordinele. Ulterior, fie suspecta (….) întocmea personal ordinele de
deplasare, fie le solicita concursul numitelor (….) pentru completare, cu mențiunea
că suspecta le dicta celor două toate datele necesare. După ridicarea sumelor de bani
corespunzătoare acestor documente justificative, suspecta (….) înmâna banii
inculpatei Mehedințu Felicia Gabriela, existând însă și situații în care îi lăsa suspectei circa 20-30% din acestea (aspectele de mai sus rezultă din declarația suspectei (….) din data de 9 martie 2021)”, se arată în referatul de arestare întocmit de DNA Timișoara.

Anchetatorii au descoperit mai multe situații în care, în baza ordinelor de serviciu falsificate, au fost scoase cash sume între 800 și 3.000 lei. O parte din bani au fost folosiți pentru cumpărarea de bijuterii din aur.

O altă modalitate de fraudare a bugetului de stat a fost prin solicitarea lunară de la Ministerul Agriculturii de alocarea unor sume de bani pentru plata salariilor mai mari cu
circa 30.000 de lei/lună decât necesarul pentru plata drepturilor salariale ale
personalului DAJ Caraș – Severin, plusul rezultat fiind virat în contul de salariu al
persoanelor indicate de Mehedințu cu justificarea alte drepturi salariale. Ulterior, o mare parte din bani erau scoși de angajați și ajungeau la directorul executiv. În timpul percheziției, la sediul Direcției Agricole Caraș Severin au fost descoperite state de plată duble, din care a reieșit că prin această metodă a fost delapidată suma de 482.672 de lei.

Ieri, Curtea de Apel Timișoara a respins contestația acesteia la prelungirea arestului preventiv, Mehedințu urmând să rămână încă 30 de zile în arest preventiv.

 

3 COMENTARII

  1. luati p*la, functionarilor. si dna, ca doarme in post si probabil i-a prins selectiv. sunt o gramada de alti nenorociti ca astia care asa o ard in continuare si dna ori inchide ochii, ori e mana-n mana, ori pur si simplu doarme in post. sa va fie rusine si sper sa ardeti in iad toti.

  2. Nimicuri față de corupția din Timișoara, unde s-au furat terenuri de la stat, s-a retrocedat centrul orașului la romi, care nu au deținut nici un imobil în centru, s-au construit blocuri între case fără a se lăsa un fir de iarbă, prin corupția urbanismului dar D. N. A. Timișoara n-a prins pe nimeni.
    Bine, poate pentru că au mai primit locuințe de la primărie, în centru, la prețuri derizorii. Unul s-a sinucis cică, eu nu cred, dar de Primărie nu se ating. Se ocupă de nimicuri dar de lucrurile mari nu.

  3. Si pe autorii Nu i intreaba nimeni nimic . Vin mânca beau k .. Si pleaca cu straita plină . Halal audit o fost acolo .
    C am asa se desfășoară auditul pe la instituțiile astea politice .
    Trebuie o revoluție si zburati o parte din auditori k s de cand lumea numiti pe criterii politice pe acolo si mai vor si pensii speciale .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.