Cinci amenzi date pentru mizeria provocată de șantierele din Timișoara

Cinci amenzi date pentru mizeria provocată de șantierele din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

 

Ies cu roțile pline de noroi de pe șantiere și murdăresc străzile. Este doar una dintre situațiile întâlnite de inspectorii de la Direcția de Mediu a Primăriei Timișoara, care la finalul lunii martie au verificat 12 zone din oraș unde se desfășoară lucrări.

Potrivit directorului Adrian Bere, consilierii din cadrul Direcției de Mediu au dat cinci amenzi, în valoare totală de 12.500 lei.

Conform prevederilor impuse de Consiliul Local Timișoara, persoanele fizice, juridice și fizice autorizate care execută lucrări de construcţii, reparaţii şi demolări la clădiri, lucrări edilitar-gospodăreşti sunt obligate să respecte modul de gestionare a deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări.

Se amendează următoarele fapte: neefectuarea lucrărilor de salubrizare a domeniului public și a amplasamentelor organizărilor de șantier aprobate, atât pe parcursul derulării lucrărilor cât și la finalizarea acestora; neluarea măsurilor pentru împiedicarea producerii și răspândirii prafului în și din incinta organizării de șantier; neluarea măsurilor de asigurare a unei rampe de spălare sau de curățare a roților autovehiculelor sau utilajelor de orice fel care părăsesc organizările de șantier, pentru a preveni murdărirea căilor publice; depozitarea direct pe trotuar, sol sau pe carosabilul străzilor și ocuparea domeniului public cu materiale de construcție (vrac sau ambalate): mortar, beton, nisip, balast, pământ rezultat din săpături, alte deșeuri amestecate, fără plata taxei zilnice pentru ocuparea temporară a domeniului public, precum și amestecarea deșeurilor din construcții și demolări cu alte tipuri de deșeuri.

Depozitarea temporară a materialelor de construcție în vrac, se va realiza pe material de protecție, pe sol și cu acoperirea acestora împotriva spulberării/împrăștierii în atmosferă.

De asemenea, potrivit legii, producătorii de deşeuri sunt obligaţi să asigure sortarea deşeurilor din construcţii şi demolări.


Deşeurile reciclabile (plastic, hârtie, carton, lemn, sticlă, metal, diverse ambalaje etc.) se vor colecta în recipiente separate şi vor fi predate operatorului economic autorizat sau valorificate la unităţile de profil.

În Timișoara, colectarea și transportul deșeurilor din construcții și demolări se efectuează numai în recipiente standardizate, de tip container sau bene tip container de diverse capacități.

 

1 COMENTARIU

  1. se amendeaza selectiv. sesizari au fost trimise si nu s-a facut nimic. stim noi cum lucrati, talharilor. nu vine naibii odata ziua funiei pentru mafia asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.