Cinci sfaturi pentru a cumpăra o imprimantă laser color

Cinci sfaturi pentru a cumpăra o imprimantă laser color

0
DISTRIBUIȚI

 

Mulți oameni știu perfect că o imprimantă laser color va da rezultate mult mai bune, deși va costa mai mult. Era faxurilor și a copiilor este acum aproape complet depășită datorită digitalizării, astfel că poți beneficia mai mult de achiziționarea unei imprimente laser color care nu este multifuncțională. În acest caz, îți recomandăm să ții cont de următoarele.

  1. Color sau alb-negru?

Primele criterii pe care trebuie să le iei în considerare sunt nevoile de bază. Trebuie să te întrebi ce tip de documente vei imprima pentru a determina imprimanta de care ai nevoie. Dacă vrei doar posibilitatea de a tipări facturi sau documente care sunt doar text și alb-negru, atunci o opțiune mai bună este una dintre aceste imprimante laser alb-negru.

O imprimantă laser color este foarte utilă dacă știi că în casă sau la birou vei avea nevoie de acea culoare pentru ceva util. De exemplu, nu poți printa un document cu sigla companiei în negru dacă alta este culoarea pe care trebuie să o aibă cu adevărat. Detaliile contează întotdeauna în această privință. Iar dacă ești student, este posibil să ai acea strategie tipică de studiu în care, atunci când notezi diferite lucruri, le scrii într-o anumită culoare, astfel încât creierul să o capteze într-un mod diferit.

  1. Ce caracteristici trebuie să cauți?

Deși este adevărat că poți cumpăra o imprimantă laser color ieftină, deoarece prețurile acestei tehnologii au scăzut, îți recomandăm să achiziționezi o multifuncțională laser color, în cazul clar în care dorești să faci mai mult decât să imprimi (scanare, copie etc.).

Poate vrei și o imprimantă laser color care poate fi conectată wireless. Unele sunt deja echipate cu aceste funcționalități.

  1. Cum te descurci cu hârtia / colile?

Majoritatea imprimentelor pot manipula hârtiile A4 fără probleme, așa că va trebui să te uiți la un anumit model de imprimantă A3 ca acestea care poate face față acestor dimensiuni, deoarece nu toate sunt concepute în acest scop.

Când vine vorba de plicuri sau hârtii mai groase, acestea pot fi tipărite dacă imprimanta în cauză are o tavă multifuncțională.


Va trebui să te uiți la specificațiile tehnice ale fiecăreria pentru a vedea exact greutatea pe care o poate conține.

De asemenea, unii vor fi interesați să caute o funcție de imprimare care să economisească și mai mult timp. Este vorba despre tipărirea pe două fețe, care se pare că încetinește, dar de fapt grăbește timpul de printare, fără să mai fii nevoit să întorci hârtia de pe o parte pe cealaltă și fără erori de printare, de genul printării inverse pe partea cealaltă.

  1. Ce conectivitate să cauți?

La imprimantele laser color nu va fi dificil să găsești o conectivitate bună, deoarece acestea sunt concepute pentru a fi utilizate de mai multe ori pe zi. Vei găsi USB-ul standard pe toate imprimantele, dar ceea ce ar trebui să cauți este o conexiune Ethernet. Acest lucru îți va permite să conectezi acest dispozitiv într-o rețea și să îl distribui lucrătorilor sau persoanelor din casă. Driverul modelului pe care îl cumperi va trebui să fie instalat pe toate computerele cu care vrei să îl utilizezi.

Opțiunile wireless sunt de asemenea interesante. Wifi-Direct cu atât mai mult, deoarece îți permite să conectezi direct dispozitive mobile fără a fi nevoie de un router. Toate funcționalitățile wireless pot fi găsite în imprimantele Wi-Fi.

  1. Ușor de utilizat?

Cel mai probabil ești un consumator care este deja obișnuit cu ecranul tactil al unui telefon, tabletă sau laptop. De ce să nu printezi de pe el cu o imprimantă? În funcție de cât de departe vrei să mergi în aventura ta cu laser, poate fi necesar să navighezi prin meniurile principale, mai ales dacă ai aplicații interne sau de registru și de utilizator.

Totodată, trebuie să iei în considerare și cât de ușor va fi să instalezi imprimanta, fără a fi nevoie să fii inginer. De asemenea, trebuie să fie ușor să accesezi cartușele sau hârtia din tavă, fără a uita autonomia și independența pe care le poate avea dispozitivul atunci când pui toner, dar și cât de des și cât de ușor sunt schimbate curelele.