Colterm are o datorie de 20 de milioane de lei la Aquatim....

Colterm are o datorie de 20 de milioane de lei la Aquatim. Ce obiectiv ar putea fi cedat în perioada următoare

0
DISTRIBUIȚI

Directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, a declarat miercuri seara la emisiunea PRESSALERT LIVE, că există datorii către societate ale Colterm, de asemenea companie a municipalității.

„Noi avem impuse și niște sechestre asiguratorii. În acest moment datoria Colterm către noi este de 20 de milioane de lei, avem sechestre pe 17 milioane, am hotărât un plan de eșalonare, am avut discuții cu vechea și noua conducere a Colterm, am avut discuții cu domnul primar. Am avut discuții de un schimb de ipoteci. Colterm a ajuns nepermis de rău în această situație. Cred că a fost o greșeală că nu au intrat în zona fondurilor europene și atunci pierderile de zi cu zi te aduc în situația care ești”, a fost de părere Ilie Vlaicu.

Directorul Aquatim a mai spus că are discuții cu Colterm și municipalitatea pentru a prelua, în contul unei părți a datoriei societății de termoficare, nodul hidrotehnic de lângă Uzina de Apă, care este o bijuterie arhitectonică și de tehnologie.


Dacă acest lucru se va concretiza, va face și acolo un muzeu. Nodul hidrotehnic ar putea fi preluat de Aquatim de la Colterm în contul datoriilor.

În ceea ce privește Muzeul Apei, pandemia nu a oprit proiectul. Se lucrează la Muzeul Apei și este în proporție de 40% făcut.

„În acest an îl vom finaliza. Este vorba despre o reabilitare a sistemului vechi din stația de tratare a apei de la Urseni, care tratează apa de adâncime a orașului și aici punem în valoare tehnologiile vechi care sunt interesante. Pentru acea vreme erau noutăți și stau în picioare și acum la nivel de concept. Pe lângă, avem niște clădiri frumos amenajate cu spații muzeale și de prezentări. Vor avea loc lansări de carte, vor avea loc diverse evenimente. Evident că vom pune în valoare acest business al apei pentru copii. Robert Șerban este colegul nostru și se ocupă de acest lucru. Va deveni un pol de atracție, mai ales că Timișoara a fost una dintre primele localități din țară care a avut apă, iar stația noastră de epurare a fost prima de țară, am avut-o înainte de Munchen”, a mai precizat Ilie Vlaicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.