Consilierii județeni PSD Timiș, critici la adresa colegilor. De ce nu au...

Consilierii județeni PSD Timiș, critici la adresa colegilor. De ce nu au votat azi bugetul CJT

0
DISTRIBUIȚI

Grupul social-democrat al consilierilor județeni din Timiș s-a abținut, astăzi, de la votul bugetului pentru acest an.

Reprezentanții PSD spun că au făcut acest lucru nu doar pentru că nu au fost consultați de către noua conducere CJT în vederea construirii lui, ci și pentru că nu au fost de acord cu algoritmul „împărțelii” pus la punct de coaliție.

„Pe lângă faptul că nu au fost consultați, consilierilor județeni PSD nu le-a fost aprobat niciunul din amendamentele propuse pe motiv că… domnul președinte Alin Nica a dat «tonul» votului și a menționat la fiecare amendament că nu i se pare potrivit. De fapt, nepotrivirea venea din cauza provenienței amendamentului: PSD. Ceea ce nu s-a dorit să se înțeleagă a fost faptul că PSD ar fi votat un buget cu mai mulți bani alocați investițiilor din sănătate. Alte câteva dintre motivele pentru care PSD nu a votat sunt: angajații din DGASPC Timiș au salariile asigurate pentru maxim 10 luni din 2021; patru benzi Sânandrei nu este cuprins pe lista de investiții; sensul giratoriu de la Birda, unde este deja semnat contractul pentru proiectare și execuție, nu este pe lista de investiții, în schimb, un sens giratoriu nou pentru Dudeștii Noi este pe lista de investiții; asociațiile de gaz beneficiază de câte o cotizație de 10 mii lei în acest an deși au în derulare studii de fezabilitate de milioane de lei și ne lăudăm că racordăm tot județul la gaz; școlile speciale au redus solicitările de finanțare la cererea conducerii CJ Timiș și în felul acesta nu-și asumă răspunderea unei tăieri de buget pentru educație; modernizarea drumului județean Timișoara – Utvin rămâne în așteptare, deși e finalizat studiul de fezabilitate.


Exemplele pot continua”, au transmis, luni, reprezentanții PSD Timiș.

Liderul de grup, fostul președinte Călin Dobra, a precizat că grupul PSD, format din șapte consilieri, nu a fost invitat la nicio discuție pe buget, singurii care au decis cum se alocă banii au fost PNL, USR-PLUS și ProRomânia.

„Nu înțeleg de ce se procedează în acest fel. În calitate de fost președinte al CJT, pot spune că, în fiecare an am invitat la discuții reprezentanții tuturor partidelor politice din structura aleasă a CJT, indiferent de importanța dată de reprezentativitatea județeană sau mărimea partidului. Astfel, am ținut cont de toate părerile și nu am făcut diferențe între partidele politice și consilierii județeni, iar dacă o propunere s-a arătat a fi bună nu m-am ferit să o accept. Din păcate nu toți înțeleg și puțini acceptă, însă important este ca deciziile să fie luate în interesul județului și nu transferate în zona de confort a orgoliilor politice”, a spus Călin Dobra, lider al grupului PSD al consilierilor județeni din Timiș.

În replică, președintele CJT, Alin Nica, a spus după ședința extraordinară în care s-a votat bugetul cu abținerea consilierilor de la PSD că declarația lui Dobra este una politică și că acesta trata Opoziția cu dispreț cât a fost în fruntea instituției.

„A fost o declarație politică pentru că e un pic ciudat cum, odată ce nu mai ești la putere, te trezești că transparența este importantă, dialogul e necesar și acest lucru am dorit să scot în evidență. Atunci când erau la guvernare domnul Dobra și PSD nu considerau aceste elemente importante și tratau opoziția cu dispreț. Eu nu am făcut acest lucru și nu o voi face în mandatul meu. În ceea ce privește consultarea pe buget, ea poate fi rezonabilă când toți partenerii sunt loiali și corecți și doresc să facă din acest proiect unul de succes pentru administrația județeană și nu un subiect de imagine în ochii opiniei publice sau un mod de a te înfățișa mai corect decât ceilalți. Proiectul de buget transpune viziunea de dezvoltare pentru anul în curs, viziunea care ne desparte fundamental de cei de la PSD pentru că în anii precedenți am fost obișnuiți că acest buget să fie orientat spre cheltuieli de funcționare fără a există un control clar al acestor cheltuieli și o evaluare a eficienței acestor cheltuieli”, a afirmat președintele CJT, Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.