Dan Alexa, înainte de ASU Politehnica – Csikszereda: „Vor intra în echipă...

Dan Alexa, înainte de ASU Politehnica – Csikszereda: „Vor intra în echipă şi jucători care au evoluat mai puţin”. Ce a spus despre decizia de a rămâne pe bancă

0
DISTRIBUIȚI

 

Foto: Sebastian Tătaru

Fără victorie în play-off, ASU Politehnica are parte mâine de doar al doilea joc pe teren propriu în această fază a campionatului Ligii 2. Alb-violeţii vor să spargă ghinioanele contra celor de la FK Csikszereda cu o abordare diferită, Dan Alexa care a rămas până la urmă şeful băncii tehnice a echipei timişorene, a anunţat că va miza mai mult pe jucătorii tineri.

„Ne aflăm înaintea unui joc cu Ciuc, o echipă care pe mine m-a surprins sezonul acesta. Ca dezvoltare a jocului şi ca dinamică, cred că au cea mai bună dinamică dintre toate echipele din acest play-off. E o echipă tânără, o echipă în care s-a investit foarte mult. E un joc important pentru noi, practic ar cam fi ultima şansă să ne mai putem bate la un loc de baraj. Venim după un rezultat foarte prost la Mioveni şi vor intra în componenţa echipei şi jucători care au evoluat mai puţin. Este şansa lor finalul acesta de campionat, pentru a demonstra că se pot bate pe viitor pentru un post de titular”, a declarat Dan Alexa.

După eşecul de la Mioveni, în urma căruia Dan Alexa îşi anunţase demisia, s-a speculat că tehnicianul s-ar afla în conflict cu „seniorii” echipei. „De la bun început am să spun că nu o să dau afară pe absolut nimeni. Doar că sunt obligat în momentul acesta să scad media de vârstă. Suntem echipa cu cea mai crescută medie, de 29-30 de ani, s-a demonstrat că atunci când jucăm cu echipele cu medii de 23-24 ani avem tot timpul o viteză în minus. Asta nu scade sub nicio formă aprecierea mea pentru ei, doar că este momentul pentru o schimbare. E momentul ca şi jucătorii tineri să aibă şanse, să evolueze.


Din două motive: să putem creşte viteza de joc şi să pregătim şi sezonul viitor. Pentru că, repet, dar văd că se ia în considerare doar ultimul rezultat, clubul acesta a crescut enorm în ultimul an. Am ajuns să se vorbească de o promovare, de stadion nou, problema s-a pus: dacă vom promova, unde vom juca!? (…) Dezamăgirea mea e că s-au uitat foarte repede lucrurile bune şi sunt foarte multe nemulţumiri, pe de o parte înţeleg, suporterul vrea să câştigi mereu, şi până la urmă de aceea se investeşte foarte mult în fotbal. Pentru că e pasiune pură şi lucrurile trebuie tratate ca atare”, a mai spus „Chirurgul”.

Tehnicianul a precizat că sunt câţiva jucători şi cu probleme medicale şi nu e exclus să renunţe la sistemul de joc cu trei fundaşi folosit în ultimele două partide. De asemenea, Dan Alexa a vorbit şi despre motivul pentru care a revenit pe banca tehnică, dezvăluind totodată că are „pe hârtie” salariul minim pe economie, pe care-l donează unui membru al staff-ului şi că va ocupa această funcţie doar până la finele sezonului: „Este un moment greu şi poate dacă aş fi plecat aş fi dat un semnal că am capitulat. Nu e normal, a fost un an cu foarte multe greutăţi, cu foarte multe satisfacţii, Poli trebuie să continue şi atâta timp cât mai este o şansă trebuie să o jucăm. Îi respect prea mult pe cei care conduc. Este un altfel de club aici şi toată lumea e iubitoare de Poli… Oamenii aceştia trebuie susţinuţi şi înţeleşi. Faptul că am revenit li se datorează doar lor…”.

„Poli trebuie să meargă înainte, sub toate formele, sunt şi voi rămâne polist şi cred că am demonstrat. Şi sunt alături de echipă. Acum, că nu o să mai fiu antrenor, asta e, încercăm să ne reorganizăm ca şi club, să facem un plan pentru anul viitor. Pentru că am ridicat ştacheta şi trebuie să o ridicăm şi mai mult, asta e calea spre revenirea în Liga I… Lumea e nemulţumită, le transmit că nu au de ce, pentru că s-a făcut absolut totul pentru a intra în Liga I. Că nu am fost eu inspirat, că am avut neşansă, dar asta e într-o campanie… dar sufleteşte şi ca pasiune să fie convinşi că toţi din jurul echipei au fost 100%…”, a conchis Alexa.

Partida ASU Politehnica Timişoara – AFK Csikszereda se dispută mâine, 24 aprilie, de la ora 12.30 (transmis pe Digisport 1, Telekom Sport 1, Look Sport +), în etapa a V-a a play-off-ului Ligii 2. Cele două au câte 33 de puncte şi se află pe ultimele două locuri din Top 6, cu un minus mai mare la golaveraj pentru bănăţeni. În sezonul regular, ciucanii le-au cauzat alb-violeţilor primul eşec stagional (scor 0-2 pe terenul harghitenilor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.