De ce primul centru de vaccinare non-stop din România nu funcționează, încă,...

De ce primul centru de vaccinare non-stop din România nu funcționează, încă, 24/24

1
DISTRIBUIȚI

Directorul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu, a declarat, joi seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE, că nu au mai murit pacienți infectați cu coronavirus în ultimele zile la unitatea sanitară. De asemenea, numărul pacienților cu Covid 19 a scăzut cu 15% și Unitatea de Primire a Urgențelor nu mai este momentan colmatată, asta ca rezultat al carantinei din ultimele săptămâni.

„Gravitatea cazurilor nu a scăzut pentru că gravitatea bolii nu are legătură cu restricțiile, ci are legătură cu gradul de vaccinare. Atunci când vom reuși să vaccinăm și poate vom fi chiar primul județ din țară care va atinge acea imunitate de turmă, atunci vom vedea cu adevărat o rată a mortalității care să scadă dramatic”, a fost de părere Raul Pătrașcu.

Managerul de la Județean a mai spus că efectele carantinei au început deja să se vadă, iar rezultatele măsurilor restrictive se vor vedea și în viitor.

Pătrașcu a mai precizat că în Timiș avem cele mai multe teste pentru depistarea covid făcute în țară, chiar am depășit și Bucureștiul la un moment dat, dar în alte județe nu se întâmplă așa.

„Să nu credeți că virusul acesta este doar la Timișoara. Nu, este peste tot în țară. Dacă vom avea iarăși niște perioade de acalmie că vin sărbătorile… Dar pericolul este de fapt ce s-a întâmplat în iarnă, când oamenii au fost la munte, unde nu s-a purtat masca, nu s-au respectat regulile de distanțare socială și apoi au început să crească numărul de cazuri”, a fost de părere medicul.

Raul Pătrașcu a mai precizat că, anul trecut, la Spitalul Județean au fost testați 25.000 de pacienți distincți.


De asemenea, pentru personalul medical au fost făcute peste 16.000 de teste PCR, din mai până în decembrie 2020.

„În țară nu se întâmplă același lucru. Săptămâna aceasta, într-o zi, în județul Vrancea au fost testate trei persoane. Cum să aibă o rată mare de infectare?”, a afirmat managerul.

În ceea ce privește centrul non-stop de vaccinare din incinta Spitalului Județean, acesta nu a putut funcționa noaptea în primele zile deoarece nu se puteau face programări așa târzii pe platforma națională de vaccinare.

„Cei programați noaptea au venit ziua, deci mai devreme, astfel încât noi am făcut toate cele opt fluxuri, între 8 și 20. În următoarele zile vom putea vaccina non-stop. Acum se fac ultimele teste. Vrem să dublăm fluxurile de la 8 la 16 să vedem câți oameni sunt dispuși să vină noaptea. Până acum au venit. E un semn bun. În primul rând, noi le suntem recunoscători oamenilor că au făcut acest efort și au venit. E un semn că ideea pe care am avut-o nu a fost greșită. Sigur, nu pot să spun că au venit mulți noaptea dar asta a fost datorită platformei. Dacă cererea va fi la fel de mare și oamenii vor veni noaptea la ora la care au fost programați, noi vom cere dublarea acestor fluxuri. În câteva zile, centrul va fi non-stop”, a spus Raul Pătrașcu la PRESSALERT LIVE.

Medicul a mai precizat că oamenii sunt cel mai interesați de imunizarea cu ser de la Pfizer, care are cea mai scurtă perioadă de rapel dintre cele trei vaccinuri existente acum în România.

Întrebat ce părere are despre știrile false care se răspândesc referitoare la pandemie, Raul Pătrașcu a spus că și în 1918, când omenirea s-a confruntat cu gripa spaniolă și au murit 50 de milioane de persoane, au existat, de asemenea, știri și zvonuri false, dar și proteste.

1 COMENTARIU

  1. PAPAGAL ! Pentru ce merge bine in Spital , copilul n-are nicio vina. El doar da din gura, profi si doctorii buni din judetean rad de el si il lasa-n plata Domnului. Ce a ajuns si judeteanul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.