Deratizare și dezinsecție terestră, la Timișoara. Care este perioada anunțată de autorități

Deratizare și dezinsecție terestră, la Timișoara. Care este perioada anunțată de autorități

2
DISTRIBUIȚI

O firmă din Ploiești, care are contract cu municipalitatea, va face deratizare și dezinsecție în mai multe locuri din Timișoara, în perioada 6-27 aprilie. Tratamentele de dezinsecţie terestră se aplică între orele 21:00 și 5:00, pe timpul nopții, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării acestora, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire.


În caz contrar, Primăria Timișoara și S.C. Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Subsțantele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății.

„Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 14 (Rodendicide) respectiv Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii”, au transmis reprezentanții primăriei.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, aceștia fac apel la toţi cetăţenii să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecție va fi prelungită.

 

 

2 COMENTARII

  1. au fost saptamani intregi fara ploaie si circulatie mult mai redusa decat acum. incep sa cred ca actuala conducere sufera de acelasi oligofrenism ca si cea robuliana. zilele astea urmeaza doar ploi. ai putea zice chiar ca s-a urmarit programul meteo si s-a programat dezinsectia in asa fel incat sa fie imposibila din cauza ploii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.