Dominic Fritz despre repunerea în funcțiune a tomografului de la Spitalul „Victor...

Dominic Fritz despre repunerea în funcțiune a tomografului de la Spitalul „Victor Babeș”: „Documentele sunt deja transmise la București de câteva săptămâni”

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a participat, joi seara, alături de prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, la o întâlnire cu managerii de spitale din județ, în cadrul căreia s-au decis mai multe soluții pentru problema tomografului de la Spitalul „Victor Babeș”, care nu mai funcționează.

Ca o primă măsură, până la schimbarea piesei care s-a defectat, se va folosi computerul tomograf de la Spitalul Județean pentru cazurile grave, iar pentru cele mai puțin grave se va folosi aparatul de raze X de la Spitalul Municipal. Tot în cadrul acestei ședințe s-a mai luat decizia ca în weeek-end și de sărbători să fie detașat personal specializat pentru operarea CT-ului de la alte unități medicale din Timișoara și județ, pentru a degreva personalul de la „Victor Babeș”, atât de solicitat în ultima vreme.

„Ne-am întâlnit la Prefectură cu toți directorii de spitale și am decis cum să facem pentru ca pacienții să beneficieze de CT, până la achiziționarea unui aparat nou.


Am discutat și cu Ministerul Sănătății și am cerut urgentarea acestei achiziții pe care Primăria Timișoara o cofinanțează cu 10%. Documentele sunt deja transmise la București de câteva săptămâni. Când toți decidenții locali și de la centru cooperează cu bună credință, este imposibil să nu găsim soluții”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

La rândul lui, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, dr. Cristian Oancea, a explicat care vor fi pașii ce vor fi parcurși în continuare de unitatea medicală. Conducerea Spitalului „Victor Babeș” se așteaptă ca într-o săptămână să ajungă noua piesă, iar CT-ul să poată fi repus în funcțiune în foarte scurt timp după aceea.

„Trebuia să găsim o soluție de back-up, noi încercăm într-un ritm rapid să repunem în funcțiune acest CT. Piesa ne costă 60-70.000 de euro și firmele nu au asemenea piese scumpe pe stoc. Am cerut firmei care face depanarea să prioritizeze această situație și într-o săptămână situația se va rezolva. Nu puteam să aducem un CT de la un alt spital, nu e ca un ecograf. Doresc să mulțumesc primarului Dominic Fritz, colegilor directori de spitale și prefectului care ne susțin în această situație dificilă pe noi, ca spital și implicit pe pacienții noștri”, a afirmat și directorul Spitalului „Victor Babeș”, dr. Cristian Oancea.

Primăria Timișoara este permanent preocupată de înnoirea aparaturii medicale din spitalele timișorene. În ultima ședință a Consiliului Local, aleșii locali au aprobat depunerea unui proiect pe fonduri europene de aproape 30 de milioane de lei la Spitalul Municipal. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipament medical, inclusiv un PET-CT de ultimă generație pentru bolnavii de cancer și COVID-19.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.