Dominic Fritz, replică pentru Alin Nica: „Migranții nu sunt doar ai Timișoarei”

Dominic Fritz, replică pentru Alin Nica: „Migranții nu sunt doar ai Timișoarei”

3
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara, care din luna noiembrie până în prezent a cazat în centrul de carantinare peste 2.500 de migranți ajunși în județ din Serbia, este pregătită să ofere Consiliului Județean Timiș expertiza sa în gestionarea unui astfel de centru.

Primarul Dominic Fritz salută hotărârea Consiliului Județean Timiș de a deschide, după aproape șase luni de discuții, un centru propriu pentru carantinarea migranților. Noul centru al CJ Timiș, cu o capacitate de aproape 45 de locuri, a fost dat în administrarea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, instituție aflată în subordinea autorităților județene.

În aceste condiții, Primăria Timișoara consideră că nu este necesară semnarea unui protocol cu Consiliul Județean Timiș pentru ca noul centru de carantinare să fie deschis, dar este pregătită să ofere toată expertiza necesară pentru operarea acestuia, expertiză bazată pe experiența din ultimele luni. Mesajul vine după ce, ieri, Dominic Fritz a spus că Primăria Timișoara este singura autoritate publică din județ care oferă spații de carantinare pentru migranți, iar Alin Nica a replicat imediat cu imagini de la centrul pus la dispoziție de CJT.

„În nicio discuție avută până acum la nivel instituțional între Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș nu s-a pus vreodată problema ca acest centru să fie operat de municipalitate.


Aceeași lege care a permis Primăriei Timișoara să își asume un gest de responsabilitate și să opereze un centru de carantină pentru migranți, permite și Consiliului Județean Timiș să facă același lucru. Migranții nu sunt doar ai Timișoarei, sunt o responsabilitate și a tuturor autorităților locale, dar și a celor naționale, care au răspunderea pentru migranții care ies din carantină. Am deplină încredere în capacitatea Consiliului Județean Timiș, împreună cu structurile sociale din subordinea lui, de a opera un centru de carantinare, așa cum o face primăria din noiembrie încoace. Bineînțeles că stăm la dispoziție să ajutăm cu experiența noastră, dacă e nevoie. Pasatul de responsabilități și spălatul pe mâini de probleme nu ne duc mai departe. Este momentul ca toate instituțiile, de la Timișoara până la București, să lucreze împreună și să nu se mai bazeze doar pe bunăvoința timișorenilor, greu încercată în aceste luni”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Punerea în funcțiune de urgență a noului centru de carantină care aparține Consiliului Județean Timiș, cu personal specializat de la DGASPC, este cu atât mai necesară cu cât centrul municipalității este în acest moment la capacitate maximă.

3 COMENTARII

  1. nu, fritzulake, migrantii sunt ai bobohalmei, ai clujului sau chiar ai becicherecului, nu? ca acolo se intampla ei sa fie, nu in timisoara. mai da-l in plm de rotary, fa treaba pentru care ai fost platit, marioneta proasta ce esti.

  2. Herr Fritz ești cam depășit de tot ceea ce înseamnă administrație, din păcate se adeverește că ești marioneta cuiva.Sunt etnic german dar deja îmi ești antipatic.Vrem sa vedem și noi Timișorenii un pic de’ organizare germana’ , ne-am cam saturat de organizare tip Oltenita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.