După demiterea ministrului Sănătății, Alin Nica „pune tunurile” pe Raed Arafat: „Întrebarea...

După demiterea ministrului Sănătății, Alin Nica „pune tunurile” pe Raed Arafat: „Întrebarea este cum și dacă va plăti pentru ce a făcut Timișoarei”

2
DISTRIBUIȚI

Tensiunile din coaliția de guvernare provoacă valuri și la nivel local. Dacă primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR PLUS) consideră că demiterea lui Vlad Voiculescu a fost nedreaptă, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica (PNL), spune că a fost justificată. Ba mai mult, șeful CJT așteaptă un deznodământ similar și în cazul secretarului de stat Raed Arafat.

Carantina de 3 zile impusă de Raed Arafat la Timișoara a fost ilegală, fapt confirmat de o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Am spus din primul moment că este o decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp, la începutul pandemiei. Din fericire, justiția a făcut dreptate, iar acum, când există o sentință definitivă, în loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să își prezinte demisia.


Spun din fericire pentru că, acest succes obținut în instanță poate fi baza unui proces în care toți operatorii economici afectați cer despăgubiri materiale pentru aprovizionările făcute și pentru serviciile contractate în vederea deschiderii afacerilor. Gestionarea pandemiei nu are voie să fie pretext pentru decizii iraționale. Gestionarea pandemiei nu poate fi făcută eficient dacă se iau hotărâri și se dau ordine prin spatele autorităților competente sau împotriva oamenilor. Am atras atenția de la început că ordinul lui Arafat poate fi un precedent periculos și situația din ultimele zile confirmă cele mai negre temeri: ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și secretarulul de stat, Andreea Moldovan au publicat în Monitorul Oficial un ordin care prevedea măsuri dure pentru carantinarea localităților fără să îl informeze pe premierul Florin Cîțu și fără să țină cont de impactul social. Pentru gestul iresponsabil, pentru lipsa de comunicare și de profesionalism, cei doi au plătit cu funcția. Întrebarea este cum și dacă Raed Arafat va plăti pentru ce a făcut Timișoarei”, a scris Alin Nica într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

2 COMENTARII

  1. ce scuze sa-si ceara arahat cand el vrea sa afle cum sa evite blocari legislative pentru urmatoarele restrictii abuzive? ce scuze, cand arahatul asta a cerut recurs? in mintea lui bolnava tot are impresia ca a facut ceva bun. prostul harnic e cel mai periculos criminal.

  2. Și de pe acel ordin lipsea un aviz legal obligatoriu.Acestea sunt abuzuri în funcție.
    Dar până la Arafat, a abuzat și prefectul Zoltan, în prima lună de mandat , care e vecin de clădire cu Alin Nica. Lui Zoltan nu-i cere demisia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.