Eveniment inedit la Filarmonica Arad, cu ocazia aniversării clubului de fotbal UTA...

Eveniment inedit la Filarmonica Arad, cu ocazia aniversării clubului de fotbal UTA (video)

0
DISTRIBUIȚI

Clubul arădean UTA a aniversat, ieri, 76 de ani de la înființarea sa de către baronul Francisc Neumann. De-a lungul anilor, echipa s-a bucurat de sprijinul necondiționat al suporterilor ei, nu numai când era în culmea gloriei, ci și în momentele dificile prin care a trecut. Pentru arădeni, echipa de fotbal, supranumită „Bătrâna Doamnă” pentru îndelungata sa prezență în divizia A, este o adevărată mândrie, iar aniversarea de ieri a fost dedicată, în egală măsură, fotbalistului și antrenorului Nicolae (Coco) Dumitrescu, de la a cărui naștere se împlinesc 100 de ani. El este cel care, din postura de antrenor, a adus echipei cele mai mari performanțe, de la două titluri de campioană națională, până la meciul istoric din 1972 de la Arad, când UTA a reușit să elimine din primul tur al Cupei Campionilor echipa olandeză Feyenoord, deținătoarea trofeului, spre bucuria fără margini a arădenilor, care au invadat străzile orașului.

Duminică după-amiază, corul și orchestra filarmonicii, care au abordat în ținuta lor accesorii cu însemnele alb-roșii ale clubului UTA, au susținut pe scena de la Palatul Cultural un concert special, dedicat acestuia, pentru a se alătura echipei și suporterilor acesteia în momentul aniversar. Concertul, la care s-a interpretat și imnul clubului, „De la Dunăre la Sena”, s-a desfășurat fără public, dar a fost transmis online.

Artiștii filarmonicii au dorit să mulțumească, în acest fel, pentru solidaritatea suporterior echipei arădene, care au protestat cu o pancartă în fața Palatului Cultural săptămâna trecută, când filarmonica era amenințată cu dispariția de primarul Aradului, acuzându-l pe acesta că îngroapă atât sportul cât și arta.


Dirijorul orchestrei, Cristian Neagu, instrumentiști și coriști, au ținut să scoată în evidență că atât clubul UTA cât și filarmonica sunt două instituții care reprezintă orașul, au reamintit că suporteri ai echipei au cântat și au strigat pentru a veni în ajutorul filarmonicii iar acum artiștii au dorit să întoarcă acest gest frumos, cântând pentru echipă, căci cele două instituții, cu îndelungată tradiție, sunt emblematice pentru Arad, iar solidaritatea celor care doresc să păstreze identitatea orașului nu poate fi înfrântă de reprezentanții unor partide care pretind că îl administrează.

Surse foto: aradon.ro, newsar.ro, bancaderezeva.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.