ASU Politehnica a pierdut în Bănie cu FCU Craiova. Dan Alexa: „Au...

ASU Politehnica a pierdut în Bănie cu FCU Craiova. Dan Alexa: „Au fost nişte greşeli individuale foarte mari”

1
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

ASU Politehnica a suferit azi primul eşec din faza play-off-ului Ligii 2. A fost 0-1 cu U Craiova 1948, după un joc cu puţine ocazii. Gazdele au ratat un penalty în repriza a doua, dar au şi marcat după o eroare mare, prin belgianul William Baeten. Alb-violeţii au avut totuşi şansa de a smulge un punct pe final, dar Radunovic şi Mera nu au reuşit să-l învingă pe Enache.

Pe o arenă „Ion Oblemenco” la care Timişoara doar poate visa, oaspeţii nu au început aşa de rău, fiind destul de prezenţi în joc. Iar prima ocazie notabilă a venit prin căpitanul Mera (min. 28), al cărui cap a trecut puţin peste vinclu. Oltenii au avansat treptat în teren şi au egalat la capitolul ocazii notabile prin şutul lui Gîţ din finalul reprizei.

Deşi atât Dan Alexa, cât şi Eugen Trică au fost suspendaţi, cel din urmă a mutat primul, la pauză. Iar nou intratul Valentin Munteanu a semănat puţină panică în următoarele minute. A ratat dintr-o situaţie bună în minutul 54, dar nu a putut înscrie nici din penalty-ul acordat patru minute mai târziu pentru un henţ la Mera. Şutul lui Munteanu a fost telefonat în dreapta lui Hindrich şi a lovit bara. Totuşi, zece minute mai târziu Baeten a dat lovitura după ce a recuperat un balon din picioarele lui Cioinac şi l-a executat pe Hindrich cu un şut la vinclu.


ASU Poli a fost periculoasă abia pe final, deşi la un moment dat avea toţi atacanţii în teren. Unul dintre aceştia, Radunovic, a trecut pe lângă „spargerea gheţii” în minutul 89, dar a trimis puţin peste cu capul. Apoi, în urma unui corner a venit o nouă şansă în contul lui Mera, stopperul a reluat puternic cu piciorul din careu, dar Enache s-a opus golului.

FCU Craiova: Enache – Gîţ, Gugu, Paramatti (77, D. Ispas), Huyghebaert – C. Cristea, Albu (cpt.) – Baeten, Stoenac (46, V. Munteanu), Răducanu (46, Ad. Voicu) – Compagno (67, Ciolacu). Pe bancă: Mogoşanu – R. Negru, Cl. Bălan, V. Pop, Blidar. Antrenor: Ovidiu Dănănae.

Politehnica: Hindrich – D. Radu, Mera (cpt.), Scutaru, Popovici – Codrea, Cioinac (82, Ignea) – Munteanu (76, Radunovic), R. Rus (60, Plazonja), Ivanovici (76, Manea) – Axente (82, Casado). Pe bancă: Păduraru – Jurj, Coadă, Bocşan. Antrenor: Antonio Foale.

„Din păcate le-am făcut cadou această victorie, au fost nişte greşeli individuale foarte mari. A fost un joc echilibrat, unde cu siguranţă nu aveam voie să pierdem. Felicităm Craiova pentru victorie. Pentru ei e o victorie foarte importantă, noi din păcate plecăm fără niciun punct, dar în multe momente am fost cel puţin egalii lor”, a declarat Dan Alexa după joc.

“Au fost două momente pe care le-am interpretat noi greşit. Acel penalty şi faza golului. Ne-a lipsit şansa, pentru că am avut pe final două situaţii foarte mari, din care e mai greu să ratezi decât să nu dai gol, dar ăsta este fotbalul. Trebuie să tragem concluziile corecte după jocul acesta şi să jucăm cu Rapidul la victorie. Avem obiectiv locurile de baraj, mai sunt 24 de puncte puse în joc, se poate întâmpla orice!”, a precizat „Chirurgul”, care va ieşi după acest joc din starea de suspendare în care a fost timp de trei runde.

În urma acestui eşec ASU Poli şi Csikszereda rămân cu câte 33 de puncte şi la distanţă de un punct de „careul” fruntaş, în timp ce Craiova „lui Mititelu” a urcat cel puţin momentan pe primul loc. Pentru alb-violeţi urmează duelul de joia viitoare (16.30) cu Rapid pe teren propriu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.