Finanțare pentru reabilitarea ceasului floral din Timișoara, ajuns rampă de gunoi. Ce...

Finanțare pentru reabilitarea ceasului floral din Timișoara, ajuns rampă de gunoi. Ce sumă au votat consilierii locali FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Un simbol al Timișoarei, care și-a pierdut strălucirea de odinioară fiind neglijat ani la rând de autoritățile locale, ar putea fi, în sfârșit, reabilitat.

Este vorba de Ceasul Floral aflat la intrarea în Parcul Civic, ridicat în anii ’70. La insistențele consilierului local Simion Moșiu (PNL), aleșii au aprobat un amendament care vizează renovarea obiectului, acesta nefiind cuprins inițial în bugetul local.

„Înainte de a face amendamentul, aș vrea să mă adresez domnului primar, care știm că provine din Berlin, un oraș cosmopolit, care are patru simboluri: Ursul berlinez, Poarta Brandenburg, Omulețul de pe semafor cu pălărie și Zidul Berlinului. Desigur, amendamentul meu este mai vechi și am insistat. Este vorba despre un amendament pentru a repara și a aduce ceasul floral într-o nouă haină, ca să zic așa, cu tehnologie modernă, mai ales că Parcul Civic este acum în lucru, iar Ceasul Floral, dacă ne uităm mai atent, chiar face parte integrală din Parcul Civic, respectiv între Bega și Hotel Continental. Amendamentul sună în felul următor: se includ credite bugetare aferente anului 2021 pentru obiectivul Reabilitare Ceas Floral, conform autorizației de construire 700/2020, cu valoarea de 720.000 lei, la Capitolul 67-02, Întreținere grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agrement, Secțiunea pentru Dezvoltare, și se diminuează cu aceeași sumă valoarea prevăzută la Capitolul 70-02, 03, 01, Exercitare drepturi de preemțiune, Secțiunea de Dezvoltare. Deci, se diminuează suma de la drepturi de preemțiune și se introduce suma la capitolul spații și zone verzi. Cred că Ceasul Floral va arăta foarte, foarte bine în momentul în care va fi terminat și mai ales în întâmpinarea anului 2023, când vom fi Capitală Culturală Europeană”, a declarat consilierul municipal Simion Moșiu în ședința de joi după-amiază.

În replică, primarul Dominic Fritz a răspuns că „da, sunt absolut de acord că avem nevoie de astfel de simboluri, cred că și Ceasul Floral este un astfel de simbol.


M-am luptat pentru a găsi finanțare pentru Parcul Civic. Din fericire, primim patru milioane de lei din bugetul național și cu atât mai bine investim și ce trebuie în Ceasul Floral, fără proiect de reparații. Știu că a existat un proiect pentru Colterm, să facă reparații acolo. Cred că e bine să facem calitate, să facem acolo o investiție și cred că ne permitem dacă renunțăm în acest an la Timfloralis, atunci facem mai bine o investiție într-un simbol al Timișoarei care o să ne rămână mulți ani înainte”.

Foto: Alin Zelenco

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.