A fost desemnat noul arhitect-șef al Timișoarei, de o comisie de concurs...

A fost desemnat noul arhitect-șef al Timișoarei, de o comisie de concurs din afara primăriei

1
DISTRIBUIȚI

Gabriel Almăjan, un arhitect cu o experiență vastă, membru al Ordinului Arhitecților și al Registrului Urbaniștilor din România, a câștigat concursul organizat de Primăria Timișoara pentru funcția de arhitect-șef al Timișoarei. Ultima oară când postul de arhitect-șef ocupat prin concurs a fost în 2015, când Ciprian Cădariu și-a dat demisia, funcția fiind ocupată de atunci de interimari.

Conform comunicatului transmis de administrație, Gabriel Almăjan este apreciat ca fiind un arhitect vizionar, portofoliul său incluzând în principal construcția de clădiri medii și mari de apartamente, hale industriale și birouri, centre multifuncționale, facilități de divertisment și sport, precum și restaurarea de clădiri istorice, transmit reprezentanții municipalității.

În 2004 a înființat o firmă de arhitectură, iar împreună cu echipa pe care a coordonat-o a realizat numeroase proiecte urbanistice și arhitecturale mari, ale căror bugete s-au situat între 1 și 40 de milioane de euro.


Anterior anului 2004, Gabriel Almăjan a ocupat o funcție de conducere într-o companie de dezvoltare imobiliară responsabilă de dezvoltarea urbană majoră în mai multe orașe din România și Spania.

„În finala concursului pentru postul de arhitect-șef au fost două candidaturi. Alegerea comisiei a fost extrem de grea, având în vedere că ambii candidați sunt experimentați și ar fi meritat să dețină acest post extrem de important pentru Timișoara, care, din păcate, în ultimii ani a fost ocupat doar interimar. Îl felicit pe noul nostru coleg și îi urez spor la muncă. Domnul Almăjan va avea niște obiective clare: să finalizeze noul PUG al Timișoarei, să restructureze și să digitalizeze Direcția de Urbanism, astfel încât cererile depuse de timișoreni să fie rezolvate rapid și predictibil, și să poată întări capacitatea primăriei de a construi o viziune urbanistică proprie pentru dezvoltarea orașului”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Concursul pentru postul de arhitect-șef a fost lansat de municipalitate la finele lunii martie, pe lângă câștigător prezentându-se alți trei competitori. Din comisia de concurs au făcut parte trei profesioniști în domeniu: arhitectul-șef al Consiliului Județean Cluj, cel al Reșiței și cel al Timișului.

„Profesionalizarea aparatului de specialitate se poate face doar cu concursuri deschise și competitive. Vrem să atragem în Primăria Timișoara cei mai buni oameni”, a adăugat primarul.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Fritz minte cel puțin la fel de bine ca Robu. A fost un simulacru de concurs se știa de 2 luni că postul este pregătit pentru Almăjan. Domnule Boța, urmăriți puțin subiectul, tocmai s-a creat o tripletă de „aur” pentru cei care nu se zgârcesc: Palalau-Almajan-Cadariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.