A fost înființată Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO), care reunește peste...

A fost înființată Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO), care reunește peste 1.000 de antrepenori. Asociația HORETIM, la conducerea forului pentru primul an

0
DISTRIBUIȚI

Șapte organizații regionale își unesc forțele și lansează Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) pentru a reprezenta interesele sectorului ospitalității în contextul în care este afectat puternic de efectele crizei Coronavirus. Membrii Federației Patronatelor din Industria Ospitalității sunt Horetim Timișoara, Horeca Transilvania Cluj, Resto Constanța, Asociația Horeca Oltenia – Dolj, Asociația HoReCa Bacău, Asociația Patronală Horeca Argeș și Organizația Patronală a Cârciumarilor Brașoveni, a transmis horeca.ro.

La inițiativa Hospitality Culture Institute, reprezentanții celor șapte organizații, din care fac parte peste 1.000 de antreprenori din ospitalitate, și-au unit forțele pentru a apăra interesele naționale ale unei industrii afectate grav de criza SARS COVID -19 la nivel mondial. Acest sector de activitate era format, anterior pandemiei Covid-19, din peste 40.000 de „jucători”: 18.000 unități de alimentație publică, 23.000 unități mixte de cazare și alimentație publică, aproximativ 500 agenții de turism și numeroși ghizi locali care au ca scop promovarea punctuală a fiecărei destinații turistice, universitare sau de business.

Astfel, la nivel teritorial, Bucureștiul coagula în jur de 30% din valoarea generată de sector, deși doar 15% din numărul operatorilor din ospitalitate se regăsesc în Capitală. În ceea ce privește dezvoltarea, peste 80% dintre antreprenori sunt reprezentați de companii cu un singur punct de lucru și, de cele mai multe ori, antreprenorul este persoana care conduce direct operațiunile zilnice ale unei afaceri.

Necesitatea lansării unei entități patronale care să reprezinte și să cunoască nevoile majorității antreprenorilor din industria ospitalității este necesară, având în vedere eșecul înregistrat în identificarea unor soluții de compensare reală pentru măsurile discriminatorii luate de autorități împotriva sectorului ospitalității de la declanșarea pandemiei Covid-19, se arată într-un comunicat de presă.

Descentralizarea administrativă a României forțează și obligă operatorii din industria ospitalității să se coaguleze în entități la nivel regional, în speranța de a intra într-un dialog direct real cu autoritățile locale pentru prevenirea abuzurilor de orice fel.


În acest sens, Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) susține și oferă suport oricărui grup de antreprenori care își dorește să pornească un patronat local. Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) invită sub umbrela sa asociațiile deja create sau în curs de înființare la nivel local care doresc acțiune directă, constantă și relevantă pentru interesul comun al antreprenorilor din industria ospitalității, se mai arată în comunicat.

Corina Macri

HORETIM, asociația patronală a industriei ospitalității din Timiș, una dintre cele mai puternice organizații sectoriale la nivel național, reprezentată de către președintele HORETIM, Corina Macri, va asigura președinția FIO în primul an de activitate. Ulterior, fiecare organizație membră va deține președinția timp de un an. Toate asociațiile membre vor avea funcția de vicepreședinte, cu drept de veto în Adunarea Generală.

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității va lansa un memoriu adresat instituțiilor administrației centrale cu rol în gestionarea, influențarea și relansarea sectorului industriei ospitalității, un ghid de bune practici pentru deschiderea totală a industriei, cât și alte acțiuni de tip juridic/sindical în cazul în care demersurile nu sunt considerate cu maximă prioritate, ci au mai degrabă rol orientativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.