Fritz, hoția și frăția

Fritz, hoția și frăția

9
DISTRIBUIȚI

”Fără hoție la primărie”, răcneau din toți bojocii USR-iștii la ultima campanie pentru alegerile locale. Și timișorenii i-au votat. Unii pentru că i-au crezut, alții pentru că și-au dorit să scape cu orice chip de Nicolae Robu și camarila sa și au ales votul util. Așa l-a zdrobit Dominic Fritz pe arogantul și protectorul ”fratelui” interlopilor, iar partidul său a luat aproape 50% din locurile din consiliul local.

Acum, la mai bine de șapte luni, vedem că lupta cu hoția s-a transformat în dans de societate, în care USR-iștii sunt atenți să nu calce pe bombeuri partenera de dans și să se ducă dracului alianța cu liberalii care atârnă de câteva fire de interes. Financiar, evident. Nici unii, nici alții nu vor să rateze vreo bucată din cașcaval.


Așa că s-a pus batista pe țambal. Cum e situația la Piețe SA, unde primarul Fritz continuă să-l protejeze pe Ioan Nasleu, fostul director care a recunoscut că a furat din banii societății și care a rămas în continuare în consiliul de administrație. Unde, cu o singură excepție, sunt liberali. Deși s-a dovedit că Dominic Fritz are voturile să schimbe consiliul de administrație de la Piețe SA, cum s-a întâmplat la Colterm, primarul preferă să-i valideze în continuare pe cei care au dus pe minus o societate care era profitabilă până la numirea ”meritocratului” Nasleu. Așa că nu convoacă AGA pentru schimbarea CA. Chiar dacă însuși Dominic Fritz se plângea de dezastrul făcut de omul lui Robu după incendiul din Piața 700.

Dominic Fritz nu are nicio problemă să stea cu hoția-n casă, în timp ce colegii de partid ne explică pe un ton de superioritate că nu sunt gata negocierile și că nu-s motive pentru schimbarea CA-ului de la Piețe SA. În niciun an de zile, useriștii au făcut praf statuia pe care și-au construit-o că sunt ”altfel” decât vechea clasă politică. Îi diferențiază doar șmecheria în a-și farda imaginea. E mult mai simplu să te lauzi că lupți cu oamenii lui Robu, luându-i telecomanda de la parcare Sandei Greblă, decât să-l schimbi pe Nasleu dintr-un consiliul de administrație. Pentru că, în ultimul caz, frăția intereselor de partid ar fi deranjată. Și asta nu se poate. Chiar dacă, bine-nțeles, este o luptă neînțeleasă de noi, cetățenii, pentru ”binele” Timișoarei.

P.S. Și să nu uităm cum liberalii îl sfidează pe Fritz, organizând concurs pentru funcția de director general la Piețe SA, fără să-l întrebe măcar, ca să fie sigur că unul de-al lor o să rămână șef.

9 COMENTARII

 1. Da așa este primarul a făcut un joc parșiv și mârșav deoarece el a furat voturi de la cetățeni cu sloganul,,,, fără hoție în primărie,,,, și toată campania lui a fost pe furturile lui Robu Nicolae.
  Vă arată acum neamțul ce poate și ce a învățat la scoala de bune practici…
  Timișoara nu ar trebui lăsată la mâna unui străin că poate în viitor o să aflăm că o vinde toată la Berlin…
  Atenție la primar că nu este ce a vorbit.
  Rușine să îți fie Fritz pt tot, ești mai rău decât Robu.

 2. Nemții au fost cândva un nume pt corectitudinea, acest individ care pare blând și suav este de fapt o fiară și un mincinos îmbrăcat frumos doar la suprafață.
  Mincinosul ai devenit coruptibil doar prin faptul că aperi corupții din primărie și ai preluat șefia mafiei imobiliare.
  Poate nu o să prinzi să îți termini mandatul, o să vedem.
  În Timișoara se pot schimba multe de la o zi la alta neamțule.
  Cetățenii văd deja ce om ești de fapt, un mincinos și un șarlatan.
  Urât din partea unui tânăr zis european.
  Frumos exemplu.

 3. Felicitari. Un articol obiectiv, pentru oamenii fara carnet de partid. In ritmul actual , USR va fi o imensa dezamagire. Dupa jumatate de an, primarul care se lauda ca va face curatenie in primarie, inca se mai gandeste sa aduca 2 firme sa faca audit. Daca dupa jumatate de an nu stii cine lucreaza si cine nu in primarie, ce ai facut cu adevarat ? Ai angajat consilieri pentru fiecare domeniu !? Daca stiau oamenii ca nu tu te vei ocupa de oras, ca nu te vei implica, ca vei delega aproape toate atributiile la altii, cine te mai vota ?

 4. Primarul Fritz crede că ne fraiereste cum vrea el sau alții din spatele lui dar nu va fi asa și dorim sa își depună acum demisia pt a nu fi târziu mâine.
  El trebuie să înțeleagă că nu este român este doar european dar dacă acesta este modelul european atunci nu și ii amintim ca granița este aproape.
  Noi l am dat jos pe Ceaușescu, ce este Fritz pt Timișoara un parvenit care din start vine cu aere de Berlin și smecherii.
  Deci atenție primare că noi cetățenii vom sancționa dureros derapajele tale de șarlatan…
  Te rugam să îi dai pe toți afara din mafia imobiliara din primărie iar dacă nu se va întâmpla atunci îți vei asuma și vei pleca direct la Berlin…
  Nu ne place începutul tău de primar.
  Nu fi hoț cu romanii????
  Prefectul a văzut că nu ești corect și te a pus pe liber, foarte bine Zolli….
  Ai ajuns să se distanțeze și oameni din partid de tine și asta arată cât de corect ești primare.

  • Cum l-a pus pe liber prefectul? Ei sunt în aceeași echipă pusă de sistemul securistic, ca și Robu dealtfel. Păpușarii au schimbat păpușile.

 5. De fapt tot Robu Nicolae conduce primăria, Fritz este doar o unealtă prin care Robu își face treaba.
  Felicitări Robu Nicolae am crezut că scăpăm de tine dar ai fost foarte inspirat să îți pui om și să credem că tu ai lăsat garda jos.
  Felicitări Robu Nicolae pt inspirație și pt mintea lui ascuțită de a conduce în continuare Timișoara.

 6. Mai tineti minte sloganul „fara penali in functii publice”?
  Viceprimarul Timisoarei, reprezentant USR are dosar penal. Se observa astfel, lipsa de coloana vertebrala in acest partid cu oameni stransi de pe Facebook. Avem in parlament un deputat de 24 de ani. Adica, dragi romani, avem un deputat care nu a trecut in viata lui printr o criza economica (in 2008 avea 11 anisori) si el va avea un cuvant de spus cand va veni urmatorul colaps financiar. Oamenii de genul sunt atat de plini de sine incat uita de lipsa lor de calificari si ajung pe o pozitie importanta, din care dauneaza societatii fara sa isi dea seama. Eu am 19 ani si nu as indrazni sa urc pe un scaun care ma depaseste in totalitate. Este important sa iti intelegi nivelul, mai ales cand o tara intreaga depinde de tine
  Mai mult, Timisoara era un oras cu o dezvoltare fenomenala, cu multe proiecte. Daca ne uitam acum la stadiul lucrarilor din oras, putem observa faptul ca nicio lucrare „mare” nu a fost inceputa de cand avem noua administratie. Tot ce face noul primar e sa spuna cate probleme exista, cum nu avem bani si ce dezastru major i-a lasat Robu. Pana acum mergea treaba, nu? Scuzele sunt mult mai usor de fabricat decat proiecte care sa ajute orasul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.