Horia Bugarin recunoaște că a făcut plângere penală la DIICOT împotriva fostului...

Horia Bugarin recunoaște că a făcut plângere penală la DIICOT împotriva fostului primar din Dumbrăvița – 57 km de borduri și 5,6 hectare de pavele, dispărute

4
DISTRIBUIȚI

Anchete chiar în primele luni de mandat pentru primarul comunei Dumbrăvița, care s-a trezit cu procurorii la ușă după ce au ieșit la iveală nereguli comise de predecesorii săi.

„În luna octombrie a fost un control al Curții de Conturi, care s-a finalizat chiar după preluarea mandatului de către mine. În urma acestui control au rezultat niște disfuncții și minusuri în gestiune destul de mari. Lipseau pavele și borduri. Conform stocului din contabilitate, ar fi trebuit să existe 53.000 de metri pătrați de pavele și aproximativ 57.000 de metri liniari de borduri. Adică 57 de kilometri de borduri și vreo cinci hectare și jumătate de pavele. Fiind o sumă foarte mare, de peste două milioane, conform procedurilor legale am făcut o plângere către organele de anchetă și în urma acestei plângeri făcute anul trecut s-a pornit ancheta propriu-zisă. Am aflat de acțiunea DIICOT, care a venit și a ridicat documente și a chemat anumite persoane la audieri”, a declarat, miercuri seara, primarul comunei Dumbrăvița, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

„Fostul primar, fostul viceprimar, departamentul contabilitate au trebuit să dea notă de relație, iar discuțiile au fost în prezența auditorilor.


Domnul Malac (n.r. – Victor Malac, fostul primar al comunei) mi-a spus că pavelele trebuie să fie undeva, dar nu le-am găsit, ar fi trebui să fie puse. Foarte multe contracte erau atribuite către aceeași firmă nerespectând achizițiile directe. Era o procedură care exista în primărie: contractele erau sparte astfel încât să aibă valoarea legală prin care se puteau atribui direct. Am încredere în justiție și consider că legile trebuie respectate”, a precizat Bugarin.

Primarul din Dumbrăvița a susținut că se așteaptă să i se facă și lui plângeri penale, dar ”nu îmi e frică. Așa cum am mai spus-o, eu nu am venit în primărie pentru a încerca să fac așa ceva. Nu spun că nu voi greși, dar de acolo pâna la o plângere penală e o mare diferență”. Întrebat dacă i-a tremurat mâna când a semnat plângerea penală, Horia Bugarin a spus că ”nu. Consider că, atâta timp cât eu și alți oameni din această țară muncesc foarte greu și depun eforturi foarte mari, orice derapaj care excede limita legală pentru mine e un lucru de neconceput și cu care mă voi lupta toată viața mea”.

Contactat de Pressalert.ro pentru a oferi punctul său de vedere cu privire la pavele și borduri, fostul primar Victor Malac nu a dorit să facă acest lucru.

4 COMENTARII

  1. Este ok. Si eu o sa fac plangere penala impotriva lui Horia Bugarin. Stau pe strada Barcelona in Dumbravita. In 2016 am pierdut o geanta si o anvelopa din cauza fiarelor care ies din strada. Nu au reparat strada nici azi. Plangerea penala si pentru Claudiu Sperlea, politai corupt de Dumbravita. Direct la DNA. Am sa cer revocarea din functie pentru ambii incompetenti si corupti.

  2. Cred că ești puțin venit din viitor…. Ce treabă avea, în 2016, Horia Bugarin, cu fiarele ce ți-au mâncat geanta, anvelopa și fâșul? Dacă bas vrei să te faci de cacao, fă plângere penală. Au să râdă polițiștii (corupți au ba) și cu curu’ de tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.