Imagini rare cu un râs, în Parcul Național Domogled – Valea Cernei...

Imagini rare cu un râs, în Parcul Național Domogled – Valea Cernei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Imagini rare cu un râs au fost înregistrate cu o cameră de monitorizare a faunei dintr-o pădure din Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Animalul trece prin fața camerei amplasate pe un copac și după câteva secunde dispare după niște stânci.

Râsul este un animal foarte discret care este văzut foarte rar de oameni. De data aceasta, râsul a fost filmat de o cameră montată de angajații Regiei Naționale Romsilva într-o pădure din Parcul Național Domogled – Valea Cernei.

„Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru.


Este un carnivor foarte de discret, fiind văzut foarte rar de oameni în libertate. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare”, au explicat cei de la Romsilva.

Parcul Național Domogled-Valea Cernei are aproape 10.000 de hectare de păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO. În total, parcul are o suprafață de peste 60.000 de hectare în județele Caraș – Severin, Mehedinți și Gorj, întinzându-se peste bazinul Cernei și munții Godeanu, Cernei, Vâlcanului și Mehedinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.