La mulți ani, Nicu Covaci! Artistul pregătește o carte cu cele mai...

La mulți ani, Nicu Covaci! Artistul pregătește o carte cu cele mai cunoscute 10 partituri ale trupei Phoenix

6
DISTRIBUIȚI

Nicu Covaci, fondatorul formaţiei Phoenix, împlinește astăzi, 19 aprilie, vârsta de 74 de ani, ocazie cu care redacția PRESSALERT.ro îi urează un sincer La Mulți Ani!

Născut la Tiimișoara artistul a început din copilărie să studieze pianul, acordeonul, dar şi limbile străine, iar la începutul anilor ’60, împreună cu Bela Kamocsa a pus bazele trupei Sfinții, care mai apoi s-a transformat în Phoenix.

„Astăzi ca și mâine, pururi și acum. Se împlinesc aproape 60 de ani de existență a formației Phoenix. De-a lungul istoriei sale tumultoase, formația a suferit transformări, însă de fiecare dată am păstrat stilul și mesajul.


Se pare că tocmai acest mesaj de iubitori de țară reușește să sensibilizeze sufletele fanilor noștri, așa că m-am decis să duc la capăt un proiect de suflet mai vechi.
Astfel, m-am decis să lansez în curând o primă carte de partituri muzicale care, într-o primă etapă, va conține cele mai cunoscute 10 piese ale trupei. Cartea va include elementele esențiale necesare unei interpretări corecte: linia melodică, acorduri, textele pieselor, precum și o serie de fotografii menite să creeze un pod în timp și peste timp. Pentru a asigura corectitudinea interpretării pieselor, am adăugat posibilitatea de a asculta digital interpretarea a melodiilor scrise pe note. Așadar, oricine are o inimă caldă și o șiră a spinării dreaptă va avea de acum acces la un material muzical care să-i permită învățarea pieselor reprezentative ale formației Phoenix, așa cum le-am compus și așa cum le interpretăm și în ziua de astăzi. Acesta este doar un prim capitol din seria de cărți cu melodii Phoenix. Mai presus de orice, îmi doresc ca această carte să ne ajute să nu uităm cine suntem, de unde venim și mai ales ce educație vrem să transmitem copiilor noștri, generațiilor viitoare, astăzi ca și mâine, pururi și acum… Fie să renască!”, spune un mesaj publicat recent de Nicu Covaci pe rețelele de socializare.

6 COMENTARII

 1. Fie să renască…!

  Cineva, căruia, odată , „… din vremi uitate, de demult / gemand de grele patimi…”, i s-a dat, printre altele, „… în special, o carte…”.
  Eppur și muove!

 2. Fie să renască…!

  Cineva, căruia, odată „… din vremi uitate, de demult / gemand de grele patimi…” i s-a dat, în special, o carte mică…
  Eppur și muove…

 3. Fie să renască,..!

  Cineva, căruia, odată „… din vremi uitate de demult /gemand de grele patimi…” i s-a dat în special… o carte mică…

  Eppur si muove

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.