Liderului interlop Lucian Boncu îi este frică de judecătorii din Timișoara și...

Liderului interlop Lucian Boncu îi este frică de judecătorii din Timișoara și cere strămutarea dosarului cocaina. Ce motive a invocat

6
DISTRIBUIȚI

Liderul interlop Lucian Boncu este singurul din gruparea traficanților de cocaină căruia îi este frică de judecătorii din Timișoara. Acesta a depus, prin intermediul avocaților, o cerere de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Timișoara la o altă instanță egală în grad din zonă.

Vă reamintim că Lucian Boncu a fost găsit vinovat de Tribunalul Timiș pentru toate infracțiunile pentru care a fost trimis în judecată de DIICOT – grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc (9 acte materiale), punere la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri de mare risc (15 acte materiale) și deținere de droguri de mare risc (9 acte materiale), recunoscând în timpul procesului doar săvârșirea ultimelor două infracțiuni – și a fost condamnat la 12 ani și o lună de închisoare, o amendă penală de 6.000 lei după ce i-au fost contopite sentințele anterioare și confiscarea apartamentului din Giroc, în baza procedurii de confiscare extinsă a averii, unde a organizat numeroase seri de consumat cocaină pentru interlopi.

În cererea de strămutare, Boncu a invocat trei motive  – ”intensa mediatizare a cazului, relațiile de prietenie existente între judecători și jurnaliști la nivelul comunității locale, precum și dușmăniile preexistente dintre inculpat și unii dintre ofițerii de poliție judiciară ce au efectuat acte de urmărire penală în dosar, creând suspiciunea rezonabilă că imparțialitatea judecătorilor instanței de apel ar putea fi afectată”.

Principalul motiv este faptul că PRESSALERT.ro a urmărit de-a lungul timpului acest caz, că jurnalistul Dagoș Boța a relatat despre ce s-a întâmplat la termenele de judecată și că a dezvăluit legăturile dintre liderul interlop și Ioan Nasleu, fostul consilier personal al primarului Nicolae Robu și fost director la Piețe SA.


Boncu a susținut că, de fapt, nu a fost condamnat pentru faptele de care a fost acuzat și care au fost dovedite de probele administrate în acest dosar, inclusiv recunoașterile totale ale unora dintre inculpați, ci pentru că PRESSALERT.ro a scris despre proces, fapt ce ar fi determinat o condamnare ”la o pedeapsă mai mult decât exemplară, orientată spre maximul special prevăzut de lege chiar și în cazul infracțiunilor a căror săvârșire a fost recunoscută de inculpat”. De asemenea, ca argument pentru cererea de strămutare a fost invocată inclusiv prezența trupelor speciale ale Jandarmeriei în sala de judecată, la termenele de la Tribunalul Timiș.  Boncu a ajuns să invoce inclusiv faptul că s-a cerut recuzarea judecătoarei Adriana Stoicescu de către avocații săi, toate solicitările fiind respinse.

Avocații lui Boncu au susținut că liderului interlop îi este teamă că ”se va urmări și cu ocazia judecății de apel pedepsirea sa exemplară”. Liderul interlop a invocat presupuse relații de prietenie între editorul șef al PRESSALERT.ro, Dragoș Boța, și judecători ai Curții de Apel Timișoara, fără a aduce nicio probă în sprijinul acestor afirmații.

De asemenea,  s-a invocat ”dușmănia preexistentă între inculpatul Boncu Lucian Adrian și unii ofițeri de poliție judiciară ce activează în cadrul BCCO Timișoara, respectiv Ciobotaru Bogdan Dumitru și Predica Alexandru Nicu, cu care inculpatul a avut în trecut o altercație ce a format obiectul judecății în dosarul nr. 14195/325/2008 a Judecătoriei Timișoara și cu privire la care s-a dispus achitarea sa”. S-a invocat faptul că Alexandru Predica a fost cel care a semnat actul de sesizare din oficiu în acest caz, a fost delegat de procuror în acest dosar și că a participat la termene de judecată, având asupra sa pistolul din dotare.

Cererea de strămutare urmează să fie analizată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

 

 

 

6 COMENTARII

  1. Boncu asta numai intr-o victimizare o ține. O da din penibil in și mai penibil. El veșnic este nevinovat, preacinstit și o victima. Asta după ce a terorizat jumătate de oraș, după ce a omorât un om, etc.
    Obișnuiește-te cu ideea, te-ai dus, rău de tot

  2. Du-te dracu ! Atât comentezi și atât ești de nemulțumit drogat obosit ! Acum de ce te droghezi ? Bine ca nu comentează ăștia pe care i ai terorizat sa îți aduca cocaina sa tragi și i ai băgat la pușcărie ca dacă nu erai tu nu aveau treaba ! Bine ca nu se ridica ei cu pretenti sau sa arate mesaje și amenințările de la tine dacă nu te servea ! Chiar crezi ca veneau ca le plăcea compania ta ? Veneau de frica ! Și vindeai droguri ai vândut întodeauna … ca ai tras și detergentul ultima perioada e problema ta ! Consumul nu e legal in romania și mai ales in cantitățile și zilnic ca la tine ! Sa îți de- a Dumnezeu fix ce meriți ca știe toată lumea ca ești un gunoi dar te lasă sa vb ca știe ca ești prăjit ! Avocați te accepta pentru bani ! Și in rest taci dracu sau i- a o oglinda și privește te in ea : zici ca ai cel puțin doua decese la activ sau ești mort de 5 zile și nu te a anunțat nimeni !

  3. Lasă Boncule ca fratele tău Udrea, îți trimite ție toată gheața sa ți-o bagi in c.r , atâția ani la pușcărie vei avea nevoie, măcar nu te mai c.ci pe tine.

  4. Pai și ce mai așteptați ? Omul vrea strămutare ? Perfect ! Sa își aleagă și locația unde vrea ! Im capul lui crede ca obține achitare deci oriunde e strămutat nu scapă oricum ! Dar între timp sa fie pus sub arest preventiv și bine-nțeles sa își i a și dosarele vechi unde a primit achitare ! Sa fie rejudecare toate ! Și toate plângerile clasate ! Mulți au plâns din cauza lui ca se duceau nevinovați la pușcărie sau ca după ce erau Mutilați el scapă mereu cu achitare ! Strămutare sa fie !

  5. Pai și cine voia sa semneze actul de sesizare ? Ilin ? Marius ? Sau eu mai știu ce polițiști și ofițeri se drogau la el in casa !? Și dacă aveau dușmănie care e relevantă ? Trebuia ofițerul după altercație sa se facă interlop ? Ca sa nu cumva sa se intersecteze cu acest infractor ? Dacă își vedea gunoiul de treaba lui putea sa existe dușmănia secolului ca nu putea sa ajungă la el ! Ar trebui ofițerul sa își ceara scuze , procuror , judecătorul , ziaristul , vătămați , martori …poate vrea sa coboare și Duhul Sfânt sa – i ceara iertare ! Ar fii mulțumit ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.