Maratonul vaccinării – 6.722 de persoane imunizate în 64 de ore. Care...

Maratonul vaccinării – 6.722 de persoane imunizate în 64 de ore. Care au fost cele mai emoționante momente

0
DISTRIBUIȚI

 

6.722 de persoane vaccinate anti-covid cu ser de la Pfizer în 64 de ore la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Acesta este bilanțul Maratonului Vaccinării, prezentat luni dimineață de medicul Dorel Săndesc, președintele Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”, inițiatorul demersului.

„A fost un efort al comunității medicale din Timișoara, căruia vreau să-i mulțumesc din tot sufletul. Am reușit să ne unim forțele, UMF „Victor Babeș” din Timișoara, toate spitalele din oraș, medici de toate gradele și funcțiile, asistenți, infirmieri, studenți. Sperăm ca acest eveniment să fie un trigger care să declanșeze un fenomen la nivelul întregii țări și cred că s-a văzut că societatea românească este capabilă să marșeze la un mesaj adevărat, din suflet”, a declarat luni dimineață medicul Dorel Săndesc.

Acesta a ținut să mulțumească celor care au sprijinit Maratonul Vaccinării, printre care se numără Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara, care a pus la dispoziție gratuit Centrul Regional de Afaceri.

Directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, a fost de părere că sunt două concluzii după această acțiune, organizată în premieră în România.

„Populația județului Timiș are încredere în corpul medical.


Foarte important mi se pare numărul de vaccinuri la care am ajuns: 6.722 având în vedere că media zilnică de vaccinuri în Timiș este 4.000. Există o teorie potrivit căreia actul de la 23 august a scurtat războiul cu 200 de zile. Îmi permit să spun că efortul corpului medical a scurtat pandemia cu două zile”, a afirmat Cioca.

Dr. Georgiana Bobouțeanu, coordonatorul centrului de vaccinare, a spus că la Maratonul Vaccinării a fost greu, dar a fost foarte frumos.

„A fost obositor, dar am plecat mulțumiți pentru că acei 6.722 de oameni au avut încredere în noi. La 7,55 am injectat ultima doză și ne-am aplaudat între noi. Am întâmpinat probleme pentru că nu s-a mai vaccinat până acum cu pașaportul sau cu permisul de ședere”, a precizat Georgiana Bobouțeanu.

Peste 500 de voluntari au administrat vaccinuri vreme de 64 de ore la Maratonul Vaccinării.

Medicul Dorel Săndesc a mai precizat că la maraton au fost cele mai puține reacții adverse datorită ambianței, s-a cântat muzică clasică, iar în general oamenii vin stresați la vaccin, ceea ce provoacă tulburări de ritm și creșteri de tensiune.

„Am avut două tinere cu o pseudolipotomie incompletă și care s-au rezolvat foarte ușor. Pentru cei care au stat prea mult la coadă ne cerem scuze. Vineri, începutul a fost greu, emoția noastră a fost că nu știam dacă vine sau nu vine lumea, dar am văzut cozi, a fost o stare de nervozitate. Am reușit să facem față, am comunicat cu oamenii”, a mai spus Săndesc.

Majoritatea celor vaccinați au venit cu buletinul, aproape cinci mii. 1.800 de programări pe platformă existau vineri, înainte de începerea acțiunii.

Inițiatorul acțiunii a vorbit despre cele mai inedite și emoționante situații întâlnite la Maratonul Vaccinării.

„Avem mulți oameni care au venit din străinătate. Un domn în jur de 60 de ani a venit de la Călan cu bicicleta, noaptea a venit un domn din Cluj să se vaccineze. Șase pacienți cu forme foarte grave, care au supraviețuit, salvați în Secția ATI de la Spitalul Județean, au venit să se vaccineze”, a spus șeful secției ATI, Dorel Săndesc.

Directorul DSP, Flavius Cioca, a mai precizat că o să avem centre drive-trough la Timișoara, acum se lucrează la acest aspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.