Migranți ascunși într-o remorcă, descoperiți de polițiști la depozitul din Timiș al...

Migranți ascunși într-o remorcă, descoperiți de polițiști la depozitul din Timiș al unui mare lanț de supermarketuri

2
DISTRIBUIȚI

Oamenii legii au început să „adune” migranți și din județ, nu doar din Timișoara.


Astfel, lucrătorii de poliție din Făget au preluat opt migranți din gara de la Margina, pe care i-au predat colegilor de la Poliția de Frontieră.

În plus, tot astăzi, agenții din cadrul Poliției Lugoj au descoperit într-o semiremorcă, la depozitul unui mare lanț de supermarketuri, patru migranți afgani care aveau acte, însă nu-și justificau prezența în zonă. Doi dintre aceștia aveau hârtii de la centrul pentru refugiați de la Timișoara, iar ceilalți doi de la București. Și aceștia au fost predați reprezentanților Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara pentru continuarea cercetărilor.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

 1. Nici nu stiu daca are rost sa iti raspund, dar o sa o fac:

  Acesti migranti, fie ei afgani, iranieni, pakistanezi, sirieni sau indieni, incearca sa ajunga in Europa pentru un trai mai bun, o viata normala, lipsita de abuzuri, violente, neajunsuri.

  Acest trend migrationist a fost inceput in anul 2002 de catre romani, care au inceput sa emigreze in vest(Italia,Spania), pentru un nivel de trai mai ridicat, o viata mai buna, conditii sociale mai bune, remuneratie monetara mai buna, diferentiere sociala(chiar daca marea majoritate din ei muncesc ca si zilieri sau alte munci necalificate).

  Faptul ca ei au religie musulmana, multi dintre ei fiind practicanti, nu schimba cu nimic situatia, ar trebui ajutati sa se integreze in societate, ajutati sa invete limba impreuna cu obiceiurile locale, astfel incat toata lumea sa castige de pe urma acestui fenomen migrationist, inclusiv integrati pe piata muncii, astfel incat sa acopere deficitul curent.

  Sa iti reamintesc ca Bosnia Hertegovina, Croatia si Albania au cea mai mare comunitate de musulmani din intreaga lume, acestia fiind integrati din punct de vedere social, politic si economic, fiind parte integrata a peisajului, fiind reprezentati inclusiv la nivel guvernamental si local: Ademaga Mešić, Alija Šuljak, Hakija Hadžić, Alija Izetbegović.

  Ura unora dintre concetateni nu isi are rostul, meciul jucandu-se la nivel geopolitic si global, unii dintre ei fiind integrabili.

  Faptul ca s-a promovat intens acel conflict intre cele doua grupari, denota xenofobia si parsivitatea autoritatilor locale, care din lipsa de solutii si idei s-au complacut in a-i persecuta in utimul hal si de a-i hartui, neexistand niciun set de masuri legislative sau plan de integrare a lor pe termen mediu sau lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.