Echipă de la Spitalul „Victor Babeș”, în control la migranții cazați la...

Echipă de la Spitalul „Victor Babeș”, în control la migranții cazați la Liceul CFR, unde a a fost declarat focar de coronavirus. Nu au fost depistate cazuri noi FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-833439590">

Un focar de coronavirus a izbucnit, ieri, la internatul Liceului „Dimitrie Leonida”, fost CFR, unde sunt cazați temporar migranții fără adăpost depistați în Timișoara.

Astăzi, o echipă medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” s-a deplasat acolo pentru a evalua starea de sănătate a migranților cazați în acel spațiu.

„Starea generală a tuturor celor 14 persoane care au COVID-19 este una bună, niciuna dintre persoanele pozitive neprezentând simptome. Urmează ca medicii să indice o schemă de distribuire a unor medicamente și vitamine obținute din sponsorizări. La testările de astăzi efectuate de DSP toate cele 18 persoane testate au ieșit negativ. La nivelul centrului au fost luate măsuri de urgență care au vizat izolarea persoanelor pozitive, respective carantinarea contacților direcți în camere separate precum și sistarea temporară a intrărilor (înregistrări/primiri persoane noi) pentru a limita interacțiunea și răspândirea virusului”, a precizat, miercuri, Corina Eva, purtătorul de cuvânt al Direcției Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Aceasta a mai spus că serviciile oferite de instituție rămân aceleași ca și până acum. Prin angajații Cantinei Sociale, Direcția asigură câte un meniu complet în valoare de 16,6 lei pentru fiecare migrant.

Prin angajații DASTM prezenți zilnic în mijlocul acestor oameni, sunt identificate nevoile și transmise către instituțiile implicate, sunt asigurate îmbrăcămintea, încălțămintea obținute din campaniile de donații „Tu poți renunța?” și „Dar din dar se face Rai”, și ajutorul ONG-urilor.

De asemenea, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara asigură dezinfecția spațiilor de cazare cât și materialele igienico-sanitare necesare persoanelor cazate.

Din 27 noiembrie 2020 până acum, la Liceul CFR din Timișoara au fost cazate 2.300 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.