Mihai Ritivoiu atrage atenția: Colterm trebuie să cumpere certificate verzi, altfel riscă...

Mihai Ritivoiu atrage atenția: Colterm trebuie să cumpere certificate verzi, altfel riscă o amendă de 27 milioane de euro

1
DISTRIBUIȚI

Consilierul județean Mihai Ritivoiu, președinte interimar al PSD Timișoara, a atras, vineri, atenția, că urmează un tsunami la Colterm.

Ritivoiu este de părere că bomba cu efect întârziat Colterm va exploda. „Se aude în declarațiile conducerii primăriei de bugete echilibrate, de acțiuni integrate pe ani de zile, de strategii și viziuni. Există un termen, 30 aprilie, până la care un număr de aproximativ 270.000 de certificate verzi trebuie cumpărate de Colterm în contextul legislației europene. Prețul pe bursă al acestor cerificate în acest moment este de 44 de euro. La această sumă discutăm despre 12 milioane de euro valoarea acestor certificate, respectiv 60 de milioane de lei. Coltermul nici vorbă să aibă acești bani și ei nu au fost cuprinși nici ieri în bugetul primăriei. Ei au primit ieri 90 și ceva de milioane de lei, dar pentru funcționare, nu pentru aceste certificate verzi”, a declarat, vineri, Mihai Ritivoiu.

Președintele interimar al PSD Timișoara a mai precizat că dacă nu se achiziționează aceste certificate verzi până în 30 aprilie, Colterm riscă să primească o amendă de 100 de euro pe un certificat, adică 27 de milioane de euro, deci 135 de milioane de lei.

„Până joi dacă bomba cu ceas detonează, ne va costa 200 de milioane de lei gaură în buget.


Nerespectarea unor obligații despre care se știa. Nici nu îmi dau seama dacă în acest moment final, cu trei zile înainte și cu Trezoreria care lucrează cum lucrează, mai pot să ajungă banii și dacă prin nu știu ce minune guvernul le-ar da banii. Nu știu cum guvernul poate da banii direct unei regii. Situația este absolut halucinantă. Noua conducere a Colterm a avut șase luni de zile să ia act de aceste chestiuni, care se știu, s-au discutat în consiliul de administrație, în adunarea generală. Deci se știa de ele, dar nimeni nu v-a spus, vă spunem noi acum. Sunt îngrozit de ce se va întâmpla săptămâna viitoare dacă această chestiune nu se va rezolva.

Deci, dacă se știe de această chestiune și că riscăm 135 de milioane de lei amenzi, nu știu cum am putea trece un buget și cum oamenii aceștia pot dormi noaptea. Trece cu bicicleta pe trecerea de pietoni domnul Fritz, în loc să ia o măsură, oricare ar fi aceasta, măcar să fie conștient de gravitatea situației. În paralel, 11 milioane de lei au fost alocate de primărie la Centrul de proiecte și vor fi date pentru acțiuni culturale”, a spus politicianul.

Ritivoiu a mai spus că „pe noi ne caută falimentul pe acasă și noi umblăm în Piața Victoriei să amendăm bătrâneii că hrănesc porumbeii.”

1 COMENTARIU

  1. ATENTIE! Articolul este complet gresit! A nu se face confuzie intre CERTIFICATE VERZI si CERTIFICATE DE EMISII CO2 Va rog sa va documentati inainte deva publica ceva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.