Motivare devastatoare a Tribunalului Timiș pentru grupul infracțional condus de liderul interlop...

Motivare devastatoare a Tribunalului Timiș pentru grupul infracțional condus de liderul interlop Lucian Boncu

4
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a motivat sentința prin care cei din gruparea condusă de liderul interlop Lucian Boncu au fost condamnați la închisoare în dosarul traficului de cocaină. Sentința, care are 120 de pagini, analizează în detaliu fiecare acuzație adusă de DIICOT și motivează care sunt probele care au dus la găsirea acestora ca fiind vinovați de săvârșirea mai multor infracțiuni.

În timpul procesului, una dintre cele mai disputate subiecte a fost acuzația de constituire de grup infracțional organizat, care a fost admisă doar de cei care au mers pe procedura simplificată, recunoscând la primul termen acuzațiile aduse de procuror pentru a beneficia de reducerea pedepsei. Instanța a prezentat relațiile dintre dealerii de cocaină, concluzionând că ” din actele de urmărire penală efectuate în cauză, a rezultat constituirea grupului infracțional organizat, având ca scop derularea de activități pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină, compus din mai mulți membri”, existând ”un amplu material probator”.

”Se constata relația de „ascultare” pe care toți acești dealeri o aveau față de inculpatul Boncu Lucian, ca urmare a influenței exercitate de acesta în mediul interlop din oraș. Caracteristic tuturor acestor dealeri este faptul că distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali și consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului. De asemenea, furnizarea cantităților de droguri se realiza de cele mai multe ori în incinta unor imobile folosite de aceștia, aspect care a făcut foarte dificilă monitorizarea sau prinderea în flagrant a furnizorilor.


Instanța apreciază ca fiind incontestabil rolul de lider al inculpatului Boncu Lucian, rol consfințit în principal de relațiile de subordonare create și întreținute cu ceilalalți inculpați, atitudinea evidentă a inculpatului care își arogă rolul de ”șef”, fapt dovedit în principal prin acțiunile sale dar și prin celelalte manifestări comportamentale: comportament, limbaj verbal și nonverbal. Coinculpații, chiar și cei care nu au recunoscut explicit, prin declarațiile lor, martorii, care și-au schimbat atitudinea și nuanțat depozițiile în cursul cercetării judecătorești, toate aceste probe susțin acuzația în ceea ce privește existența grupului infracțional organizat, condus de inculpatul Boncu Lucian. Ascendentul pe care îl avea inculpatul asupra celorlalți membrii este evident, reiese fără nicio putință de tăgadă din interceptările și înregistrările depuse la dosar”, a concluzionat judecătorul Adriana Stoicescu.

De asemenea,  s-a constatat ”modul absolut similar de acțiune a inculpaților și relațiile puternic consolidate dintre aceștia”, dovedite atât de probele de la dosar, cât și de declarațiile din timpul anchetei. ”Un alt element important, care atestă colaborarea reciprocă între inculpați, este și faptul că nu au existat niciodată conflicte de împărțire a pieței sau influenței între inculpați. (…) Practicarea acelorași prețuri de vânzare a cocainei și evitarea oricărei concurențe reciproce. Singura diferență pe care o constată, eventual, consumatorii este cea calitativă, în funcție de diferitele surse externe din care se aprovizionau membrii grupării. (..) Se observă cum consumatorii constanți de cocaină se deplasează de la unii dealeri la alții, în funcție de disponibilitatea fiecăruia, aceștia din urmă fiind la curent cu relațiile de colaborare dintre inculpați. Gruparea care face obiectul prezentei cauze este în mod evident una de tip colaborativ. De aceea, nu poate fi vorba de structuri rigide, de comanda absoluta sau de un lider despotic.  De asemenea, rolul fiecărui inculpat nu poate fi creionat cu precizie milimetrica, neexistând un set de reguli ce urmau a fi respectate sau atribuții specifice fiecărui membru, așa cum au afirmat inculpații. Rolul de lider nu este dat de anumite atribuții sau formule sacrosante, fiind suficientă relația de subordonare ce reiese din atitudinea slugarnică, respectul manifest și explicit, limbajul folosit în discuțiile cu liderul”, se arată în motivarea Tribunalului Timiș.

În cazul lui Boncu, instanța a reținut faptul că ”atitudinea de suficiență și dispret la adresa legii au contribuit la crearea unui adevărat mit, acela al liderului interlop care controlează un întreg oras”.

 

4 COMENTARII

  1. Sa intelegem ca Boncu era lider maximo in traficul de droguri din Timisoara?…cata prostie in sistemul asta infect,colcaie de droguri dupa asa zisa destructurare,martorii din dosar vand ca la magazin in continuare,culmea ca nici numai apar in dosare,ori suntem prosti cu totii ori sistemul este orb sau corupt,eu zic sa-i ardeti pe rug pentru deliciul unor ziaristi cu degetele la butoanele justitiei,nu am crezut cand un tip din sistem spunea ca anumiti ziaristi controleaza judecatori si procurori in Tm chiar nu am crezut dar acum e vizibil din avion!!!!!
    Sentinte antepronuntate,asta este si mai periculos ca se intampla !

  2. Grasu asta nevinovat oricum nu pricepe mare lucru și nici nu a priceput ! Cu dovezi audio și video a ales sa minta ca un nerușinat asta fiind și trăsătura lui de baza ! Când îl vezi in fapt și îl auzi , nu o data ci timp de multe zile , săptămâni chiar luni ca de fapt totul e minciuna el porcul șef fiind nevinovat si este doar sabotat îți vine efectiv sa îți vomiți stomacul pana unde poate ajunge tupeul lui grețos ! După ce ești greșit in fata legii și nu doar cu ce a fost prezentat ci cu multe altele ; după ce a tras atâta lume in cacatul lui imens tot el e de fapt porumbelul alb ! Acum 12 ani la pușcărie fără cocaina și fără sclavi doar cu talentul lui oratoriu poate liniștit sa scrie o piesa muzicală , dar de acaeasta data nu cu el dirijorul in rol principal ci cum a dansat el ca un urangutan pe la procese după piesa muzicală scrisă de avocații lui !! Enjoy! Nu e sfârșitul … e abia începutul recoltei a tot ceea ce ai semănat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.