Muzeul Cetății din Timișoara, în continuare motiv de replici contradictorii în alianța...

Muzeul Cetății din Timișoara, în continuare motiv de replici contradictorii în alianța PNL – USR PLUS

0
DISTRIBUIȚI

După ce primarul Dominic Fritz anunța recent că Muzeul Cetății, unul dintre proiectele demarate de fosta administrație, cuprins în dosarul de candidatură al Timișoarei pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, își schimbă locația, se pare că lucrurile nu stau tocmai așa.

Proiectul inițial viza renovarea și schimbarea destinației fostei clinici de dermatologie de pe strada Mărășești. Recent, primarul Dominic Fritz a anunțat că Muzeul Cetății va fi amenajat în Primăria Veche din Piața Libertății.

Fostul viceprimar Dan Diaconu, în prezent consilier local, a sesizat faptul că fosta administrație a stabilit deja o locație pentru acest muzeu și că aceasta nu poate fi schimbată dacă vrem ca lucrarea să fie gata la timp pentru 2023, anul Capitalei Culturale.

Clădirea din Piața Libertății cunoscută de timișoreni ca Primăria Veche este în clipa de față concesionată pentru 49 de ani de Facultatea de Muzică din cadrul Universității de Vest Timișoara. Rectorul UVT, liberalul Marilen Pirtea, a precizat că nu a avut nicio discuție oficială cu cei de la primărie pe tema părăsirii clădirii.

„Facultatea de Muzică are un proiect de extindere la clădirea de pe strada Oituz, unde e și Facultatea de Arte, cu două aule, dar acestea ar urma să fie gata în anul 2023.


Avem aceste proiecte, nu am cunoștințe despre o situație oficială legată de clădire (n.r. – Primăria Veche)”, a declarat Marilen Pirtea.

Viceprimarul Cosmin Tabără de la PNL a ținut să precizeze că nu dă nimeni afară Facultatea de Muzică din Primăria Veche. „Sunt sigur că se va găsi o soluție de comun acord. Eu vreau o colaborare între UVT și primărie, dar și cu UPT, cu Medicina, cu Agronomia. Tot mediul universitar dă o altă culoare orașului. La Primăria Veche deocamdată este un contract valabil și se va ajunge la un consens”, a spus Tabără.

La fostul sediu de dermatologie de pe strada Mărășești sunt în derulare lucrări de reabilitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.