Noul tramvai turcesc care va circula la Timișoara a intrat în perioada...

Noul tramvai turcesc care va circula la Timișoara a intrat în perioada de teste

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1606738760">

Noile tramvaie care vor circula în Timișoara vor fi testate în laboratoare specializate din Germania, Cehia, Spania și Turcia, înainte de a ajunge la Timișoara pentru testele finale.

„Municipiul Timișoara va achiziționa 21 de tramvaie noi, în baza Contractului de furnizare nr.103/26.07.2019, semnat cu Bozankaya Otomotiv MAK. IML. ITH. VE IHR A.S. Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvaiul livrat trebuie să fie omologat/agrementat în România. Furnizorul a parcurs primele etape necesare obținerii omologării pentru primul tramvai, de la Autoritatea Feroviară Română. Astfel, AFER a avizat Specificația tehnică a noului tramvai în data de 01.03.2021 și a aprobat Programul de teste și încercări în data de 31.03.2021. Testările au început în aceste zile”, a transmis Primăria Timișoara

Pentru omologarea modelului se vor face 57 de teste și încercări, din care 23 se vor realiza în laboratoare avizate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, după care vor urma testele în Timișoara în luna iulie.

Conform „fișei tehnice”, noile tramvaie au o lungime de 29,95 metri, 2,40 metri lățime și pot transporta un număr maxim de 200 de călători. În cazul unei pene de curent sau avarii la rețea, autonomia tramvaiului, asigurată de baterie, este de 63 de kilometri. Fiecare garnitură costă 9.736.875,00 lei, fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.