Primăria Cenei, închisă după ce a devenit focar de coronavirus. Viceprimarul, acuzat...

Primăria Cenei, închisă după ce a devenit focar de coronavirus. Viceprimarul, acuzat că a răspândit virusul pentru că nu a purtat mască la ședința consiliului local

2
DISTRIBUIȚI

Primarul comunei Cenei, Sîrgean Tanasin, a anunțat că în urma infectării unor angajați din cadrul Primăriei Cenei cu coronavirus, a luat decizia împreună cu medicul din localitate, Aliona Ioana, de a închide instituția pentru o perioadă de 14 zile.

„Întrucât boala a evoluat foarte repede, contaminând o parte a personalului primăriei am decis ca de miercuri să închid accesul cu publicul, iar de joi toată activitatea. După cum deja cunoașteți evoluția bolii, posibil să ne fi infectat încă de la începutul săptămânii trecute. Personal, duminică am simțit că nu mă simt bine, luni după-masă am făcut testul rapid, iar marți am făcut PCR-ul.


Tot marți l-au făcut și alți colegi. Am convingerea că vom depăși situația și va fi bine”, a transmis, pe Facebook, primarul comunei Cenei, Sîrgean Tanasin.

Viceprimarul Claudiu Baia este însă acuzat de reprezentanții comunității, pe pagina de Facebook comuna Cenei că nu a purtat mască la ședința consiliului local.

„Primarul comunei Cenei se află în autoizolare la domiciliu începând cu sfârșitul săptămânii trecute. Acesta a absentat de la ședința de consiliu de luni, invocând alte motive, însă având în vedere faptul ca s-a autoizolat probabil știa mai de mult că este infectat cu noul coronavirus. Acesta a anunțat autoritățile abia marți când a fost și confirmat ca fiind pozitiv de către o echipă de la DSP.  În același timp, tot luni, un funcționar din cadrul primăriei a fost confirmat cu noul virus. Acest lucru a fost adus la cunoștința viceprimarului rămas la conducere. Contrar legislației în vigoare acesta nu a anunțat consilierii în prealabil, nu a amânat ședința sau sa o țină prin teleconferință și mai mult decât atât a organizat ședința în condiții impropri, fără să respecte suprafața minimă necesară pentru o persoană. Au fost 19 persoane într-un spațiu de 30 mp. Cel mai grav este însă faptul că pe toată durata ședinței acesta nu a purtat masca, acest lucru fiind confirmat de toată lumea prezentă luni la ședință, el fiind contact direct al angajatului confirmat pozitiv. Joi după-masă și viceprimarul a fost confirmat cu coronavirus”, arată sursa citată mai sus.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.