Primarul din Variaș despre scandalul burselor de merit: „Cum să vii și...

Primarul din Variaș despre scandalul burselor de merit: „Cum să vii și să ceri cuiva să aloce ceea ce tu nu ai oferit?”

0
DISTRIBUIȚI
elevi
Foto: Arhivă

Primarul localității timișene Variaș a vorbit, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, și despre bugetul comunei, parte din acesta fiind destinat și bunei funcționări a școlilor din unitatea administrativ-teritorială.

„Am primit o scrisoare deschisă semnată de câțiva parlamentari, în care se vorbea despre faptul că de bursele de merit pentru elevi ar trebui să se ocupe comunitățile locale. Tot ce ține de infrastructură și bunul mers al unei școli este oricum pe umerii primăriilor. Noi alocăm în fiecare an bani care se duc pe investiții în școli. Dar în momentul în care ești la guvernare și nu aloci resursa financiară pentru a asigura aceste burse, cum să vii și să ceri cuiva să aloce ceea ce tu nu ai oferit? Eu susțin acordarea burselor, am sprijinit de fiecare dată și bursele sociale, și bursele de performanță.


Nu putem să evoluăm sprijinind educația doar la nivel de subzistență, trebuie să premiem, sunt copii buni, sunt copii care merită. Avem o sumă, pe care am alocat-o și anul acesta, și facem acest lucru pentru că ne dorim să venim în sprijinul copiilor, nu pentru că ne cer unii care nu și-au făcut treaba”, a explicat Nicolae Birău, care este și co-președintele filialei județene Pro România.

„Suntem pe ultima sută de metri și la Variaș cu bugetul, aseară am avut comisiile de specialitate, care și-au spus părerea, urmând ca săptămâna viitoare să fie votat în plenul consiliului loca. Bugetul este una dintre cele mai importante hotărâri pe care le luăm la nivelul unei entități locale. Iar dacă într-un an electoral, sau unul pre-electoral, mai sperăm ca guvernul să intervină cu tot felul de politici de sprijinire a UAT-urilor, anul acesta și anul viitor nu avem așteptări prea mari în acest sens, astfel că trebuie să gestionăm foarte bine bugetul pe care îl avem. Eu am continuitate, am niște proiecte care sunt în implementare, care au alocări financiare de anii trecuți, iar asta e bine. Am avut discuții constructive cu toți consilierii. Continuăm partea de infrastructură, mai avem un 20 – 25% din tot ce înseamnă drumuri, și vrem să le închidem în următorii doi ani, ca toți cetățenii din Variaș să aibă drumuri așa cum trebuie. Mai e proiectul de ducere a rețelei de gaz în satele aparținătoare. Variașul are deja, iar în doi ani de zile cred că va intra în implementare un proiect pentru Gelu și Sânpetru Mic”, a mai spus primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.