Spitalul Județean din Timișoara caută teren pentru ridicarea unei unități modulare, cu...

Spitalul Județean din Timișoara caută teren pentru ridicarea unei unități modulare, cu fonduri europene

1
DISTRIBUIȚI

Încă de luna trecută, medicul Dorel Săndesc, șeful secției ATI de la spitalul județean, atrăgea atenția că unitatea sanitară are nevoie cât mai repede de un teren deținut de primărie pentru a putea accesa fonduri europene ca să ridice un spital modular.

În 17 martie, Săndesc a intervenit în ședința Consiliului Local Timișoara și a cerut urgentarea demersurilor pentru obținerea terenului.

„Am propus amplasarea în fața Oncogen, dar nu se poate fiind zonă verde, acesta este răspunsul de la primărie.


Am identificat acum un spațiu în spatele centralei termice de la Ortopedie, care ține de primărie și atunci rugăm să se găsească o soluție cât se poate de repede pentru a completa documentația pentru proiect și a nu-l rata pentru că poate să ne ofere o soluție foarte solidă, 22 de paturi în această perioadă înseamnă foarte mult. Acest lucru se poate realiza în 3-4 luni. Doamne ajută ca presiunea pe ATI să scadă, dar acest modul va fi bun oricând”, spunea în data de 17 martie medicul Dorel Săndesc.

Iată că lucrurile nu se mișcă la viteza dorită de șeful de la ATI pentru a obține fonduri prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, fiind vorba de aproximativ trei milioane de euro.

„Inițial, într-adevăr, spitalul județean a propus un teren în fața spitalului, dar care este spațiu verde și legal nu se poate construi pe spațiul verde. Am identificat acum un alt teren, în spatele unor blocuri și a Casei Austria, unde din 2019 primăria are un teren de peste 4.000 de metri pătrați. Am primit o solicitare din partea spitalului județean. Nu vreau să mă pronunț încă, pentru că trebuie să mai facem niște verificări, dar sunt destul de optimist. Dacă nu ne stă nimic în cale, vom putea să dăm în administrare acel teren. Noi susținem acest proiect al unui spital modular la Spitalul Județean”, a declarat, ieri, primarul Dominic Fritz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.