Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara: „În spital nu se face...

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara: „În spital nu se face politică. În spital se salvează vieți”

2
DISTRIBUIȚI

Directorul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu, a infirmat zvonurile că ar fi interesat de șefia PNL Timișoara.

Pătrașcu a declarat în această seară, la emisiunea PRESSALERT LIVE, că a fost deranjat de aceste zvonuri, mai ales că nimeni nu l-a întrebat dacă își dorește postul de președinte al PNL Timișoara.

„Am spus atunci, vă spun și acum, mai ales în această perioadă atât de tulbure. Noi trecem printr-o perioadă foarte grea pentru sistemul sanitar. Eu, ca și manager de spital, lucrez constant. Nu am cum să fac politică nici să vreau. Dar nu am energia să fac acest lucru, pentru că prioritatea pentru mine este ca spitalul să meargă bine să putem trata pacienți”, a declarat Raul Pătrașcu.

Managerul celei mai mari unități sanitare din țară spune că nu își dorește o funcție în cadrul filialei PNL Timișoara.

„Dacă aș fi invitat să fac parte din Biroul Permanent Municipal sigur că nu aș refuza pentru că nu implică atâta responsabilitate. Implică o prezență de o oră o dată pe săptămână la o ședință online. Nu aș refuza. Atât conducerile BPM cât și BPJ sunt interimare, vor exista alegeri în toamnă. Nu pot să mă gândesc acum că voi candida. Sunt atât de imersat în această luptă și atât de obosit și atât de focusat ca lucrurile să meargă bine încât nu pot să mă gândesc ce o să fie în toamnă.


Dacă pandemia va trece și lucrurile revin spre normal, astfel încât să pot să am un dram de timp liber și voi fi invitat să fac parte dintr-o echipă atunci da, nu aș putea să refuz”, a precizat Raul Pătrașcu.

Întrebat cum vede războiul dintre USR și PNL, acesta a răspuns: „nu îl văd de bun augur. E deranjant și pentru noi și pentru cei din USR. Pentru dânșii nu pot să mă pronunț în numele lor. Dar dacă în coaliție nu se înțeleg și există fricțiuni ce pretenții putem avea în a guverna bine această țară? Noi trebuie să acționăm ca o echipă și dacă nu suntem în stare să realizăm acest lucru cât mai repede posibil cred că peste câteva luni își vor da peste câteva luni cu capul de perete și se vor gândi: de ce nu am putut să facem o chestiune simplă și acum iată unde suntem. Noi ar trebui să colaborăm unii cu alții indiferent de partidul din care facem parte. La început, nu existau răspunsuri din partea PNL la aceste atacuri, dar acum, că suntem la guvernare, nu poți să nu răspunzi la un moment dat”.

Raul Pătrașcu a mai precizat că politica se termină la intrarea în spital și la același lucru se așteaptă din partea specialiștilor de la Spitalul Județean, de la șefii de secție până jos la infirmieri.

„În spital nu se face politică. În spital se salvează vieți. Nu este OK ca un manager de spital să se implice prea mult în politică”, a punctat Pătrașcu.

2 COMENTARII

  1. Dar e Ok ca un manager sa insiste, zi de zi, direct sau prin intermediari, pentru schimbarea unora sau altora? Sa rupa birourile pe la Primărie, Consiliu, ministere?
    Ce demagog!

  2. In spital se intubeaza pacienți pe motiv ca sunt agitati și sa nu i deranjeze pe medicii.
    In spital se moare cu zile!
    In spital se da șpagă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.