Restricții relaxate din nou la Timișoara, după scăderea ratei de infectare cu...

Restricții relaxate din nou la Timișoara, după scăderea ratei de infectare cu coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe în care este prevăzută rata de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile HG 432/2021.

Pe lista UAT-urilor unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori au intrat, în urma reevaluării la termen, municipiul Timișoara, alături de UAT-urile Bucovăț, Giarmata, Giroc, Sânnicolau Mare, Săcălaz, Recaș și Victor Vlad Delamarina. Tot pe acestă listă, ca urmare a majorării incidenței la mia de locuitori, au intrat UAT-urile Balinț, Bara, Criciova.

În aceste localități, operatorii economici pot funcționa în toate zilele săptămânii până la ora 21 (până acum acest oră limită fiind valabilă de luni până joi) și circulația e permisă fără restricții de la ora 5 până la 22.

Iată principalele modificări aduse de încadrarea municipiului Timișoara pe Anexa 4 – adică pe lista UAT-urilor unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, conform prefectului Zoltan Nemeth:
1. Operatorii economici își vor putea desfășura activitatea până la orele 21.00 pe toată durata săptămânii.
2. Circulația persoanelor va fi permisă până la orele 22.00 fără restricții, pe toată durata săptămânii.
3. Este permisă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness, cu obligația de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii.
4. Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici, de tipul restaurantelor și cafenelelor, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, ÎN INTERIORUL CLĂDIRILOR, fără a depăși 30% din capacitatea maximă.
5.


Se reia activitatea desfășurată în spații închise a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
6. Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
7. Este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
Activitățile de la punctele 4, 5, 6 și 7 sunt permise cât timp incidența rămâne mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori conform HG nr. 432/2021.
Dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori, CJSU, în termen de 48 de ore de la depășirea incidenței de 3/1000 de locuitori, trebuie, conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, să constate depășirea limitei în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, conform incidenței la 14 zile/1.000 de locuitori, unitatea administrativ teritorială Nădrag, a intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 432/2021, pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 7,5/1000 de locuitori, adică măsuri de protecție suplimentare pe toată durata săptămânii. UAT Nădrag a depășit incidența de 7,5/1000 de locuitori vineri 23.04.2021, iar astăzi CJSU a constatat atingerea acestui prag în ultimele 48 de ore conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile, chiar dacă astăzi 24.04.2021 incidența este sub 7,5/1000 de locuitori.

În ceea ce privește UAT Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Orțisoara, Remetea Mare, Șag și Sânmihaiu Român, la reevaluare s-a constatat că se impune prelungirea cu 14 zile a măsurii de includere pe Anexa 2, respectiv pe lista cu UAT unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mica sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

Totodată, pe lista unităților administrativ teritoriale care au depășit pragul de 3/1000 de locuitori a intrat unitatea administrativ-teritorială Racovița, iar UAT Mașloc, ca urmare a reevaluării la termen, a trecut tot pe acestă anexă, ca urmare a scăderii incidenței (fiind până astăzi pe Anexa 1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.