Ripensia a învins-o pe „U” Cluj fără Cosmin Petruescu. Antrenorul principal i-a...

Ripensia a învins-o pe „U” Cluj fără Cosmin Petruescu. Antrenorul principal i-a părăsit pe roş-galbeni înaintea partidei

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru (arhivă)

Ripensia a obţinut o victorie extrem de importantă în lupta pentru evitarea barajului care poate duce în „C”, deşi a fost lipsită de aportul tehnicianului Cosmin Petruescu. Antrenorul din Lugoj şi-ar fi prezentat demisia cu o zi înaintea partidei cu „U” Cluj din play-out-ul Ligii 2. Astăzi, roş-galbenii au fost iarăşi conduşi pe tabelă, dar au păstrat „reţeta” din ultima perioadă şi au revenit, reuşind un succes mare pe „Electrica”, scor 2-1, prin dubla lui Harald Fridrich, fundaş aflat la primele reuşite la acest nivel.

Plecarea „Conferenţiarului” e uşor surprinzătoare, mai ales în condiţiile în care vineri, la declaraţiile de dinaintea partidei, nu existau semne legate de o astfel de decizie. Ieri, circulau deja informaţii că Petruescu a plecat de la echipă, conform liga2.ro plecarea s-a produs după o discuţie cu preşedintele-patron Dumitru Mihu. Astăzi, pe foaia de joc a partidei cu „U” prezentată reprezentanţilor mass-media, secţiunea de la conducerea tehnică a echipei a fost lăsată liberă. Antrenorul secund Iulian Munteanu a condus teoretic echipa, deşi acesta nu are licenţa necesară pentru a da indicaţii la nivelul Ligii 2.

Chiar şi fără „principal”, „Ripi” a înregistrat un un succes cheie azi, care o plasează deocamdată pe poziţia a patra (30 pt.) în Grupa A de play-out, loc „safe”, cu însă doar un punct peste Recea, după patru partide contabilizate de ambele în această fază a doua a campionatului.


Iar Slatina e a doua retrogradată după Pandurii în urma rezultatului de azi.

La fel ca în precedentele jocuri din 2021 (şi nu numai), Ripensia s-a văzut mai întâi condusă pe tabelă, pe terenul greu de la Pădurea Verde, aici jucându-se ieri şi meciul de „C” al luI ACS Poli cu Dumbrăviţa (scor 0-2). Cu timişoreanul Luchin în echipă, oaspeţii au deschis scorul prin Filip în minutul 34, cu un şut din careu după o nesincronizare în defensiva gazdelor. „Ripi” a egalat înaintea pauzei în urma unui corner în minutul 42. Ene a centrar iar Fridrich a reluat cu capul dintr-o poziţie incomodă, din exteriorul careului mic. Harald Fridrich avea să-l învingă pe tânărul Gorcea, tot cu capul, şi în repriza secundă. Jucătorul crescut la ACS Poli, dar cu activitate anterioară sosirii la Ripensia doar la nivelul Ligii 4, la Carani, a adus victoria în minutul 60, tot după o execuţie a lui Mihai Ene. Clujenii au avut apoi o replică palidă, terminând jocul în inferioritate numerică – Răuţă fiind eliminat pentru al doilea „galben” văzut în minutul 86. În ultimul minut al prelungirilor oaspeţii au avut totuşi şansa egalării prin Golan, dar şutul acestuia a trecut puţin pe lângă bara din dreapta lui Dobre. Arbitrul Marius Omuţ a prelungit meciul aproape inexplicabil de mult şi a ignorat un potenţial fault în atac la acţiunea israelianului.

Ripensia Timișoara: Dobre – An. Macrițchii, Rogac, Fridrich, Gladun – Coulibaly, T. Călin (cpt.) – Piftor, Mih. Ene (90+3, Golda), Vl. Tudorache (69, V. Macrițchii) – Pădurariu (56, Sokovic). Antrenor secund: Iulian Muntean

”U” Cluj-Napoca: Gorcea – Luchin (cpt.), Dican (65, Gavra), Răuță – N. Pîrvulescu (65, Al. Pop), I. Filip, D. Acka (78, Negrean), Taub (37, Berci) – Meșter (65, Ilieș), Golan, Ogbu. Antrenor: Costel Enache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.