Ripensia, obligată să câştige la Târgu Jiu. Cosmin Petruescu: „Întoarcerea mea nu...

Ripensia, obligată să câştige la Târgu Jiu. Cosmin Petruescu: „Întoarcerea mea nu garantează neapărat cele trei puncte”

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia are parte sâmbătă de un nou joc important în ecuaţia rămânerii la nivelul Ligii 2. Roş-galbenii joacă pe terenul „lanternei” Pandurii Tg. Jiu, formaţie deja retrogradată, însă Cosmin Petruescu, revenit pe banca timişorenilor după absenţa de la duelul cu „U” a avertizat asupra imprevizibilităţii gorjenilor.

„Suntem conştienţi că ne aşteaptă o partidă dificilă şi am face o foarte mare greşeală dacă am trata acest joc prin prisma situaţiilor sau poziţiilor din clasament ale celor două echipe. Pandurii a arătat de-a lungul acestui campionat că rămâne o echipă imprevizibilă, o echipă împotriva căreia e destul de greu să joci. E adevărat că au alternat rezultatele pozitive cu înfrângeri la scor. Dar asta s-a întâmplat la majoritatea echipelor care au în componenţă jucători tineri. Noi am avut o săptămână puţin mai agitată, de fapt un sfârşit de săptămână trecută puţin mai agitat, dar totul e bine când se termină cu bine. Cred că a fost un şoc pozitiv la nivelul echipei. Băieţii au reacţionat pozitiv, au trecut cu bine peste evenimentele mai delicate, să spun aşa, dinaintea jocului cu Universitatea Cluj. Iar la finalul partidei ceea ce rămâne întotdeauna e rezultatul. Iar din acest punct de vedere merită toate felicitările pentru rezultatul obţinut. Atât ei, cât şi staff-ul tehnic care a stat pe bancă şi a coordonat acel joc”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Ei ştiau motivele care au dus la acea decizie a mea. Ştiau finalul discuţiilor pe care le-am avut cu domnul preşedinte, astfel că le-am spus că întoarcerea mea nu garantează neapărat cele trei puncte în partida de sâmbătă.


Important e grupul, echipa şi trebuie să rămânem la fel de uniţi şi de concentraţi şi pentru partidele următoare. Din punct de vedere al clasamentului nu am realizat mare lucru, deocamdată suntem în grafic, dar mai avem nevoie de şase puncte pentru a evita acel loc de baraj şi pentru a rămâne la mâna noastră şi nu a depinde de rezultatele celor e la Recea”, a precizat „Conferenţiarul”.

Antrenorul a spus că discuţia cu preşedintele-finanţator Dumitru Mihu a fost una „nici nu pot să spun în contradictoriu… privind activitatea fotbalistică de la clubul Ripensia, poate am fost şi eu puţin mai tensionat, ţinând cont că urma o partidă importantă la câteva zile distanţă de la partida cu Slatina, în care ne-am dorit foarte mult să câştigăm. Poate au fost exagerări şi de o parte şi de cealalta, dar repet, a fost pe ton civilizat între două persoane care se respectă… Pur şi simplu a fost despre tot ce înseamnă activitate fotbalistică în cadrul Ripensiei”.

Singura absenţă certă a bănăţenilor pentru acest joc e cea a lui Darius Ţieranu, care a suferit o ruptură musculată la Slatina şi e posibil ca sezonul să fie încheiat pentru el. O situaţie aparte e şi cea a lui Alexandru Popovici, „veteran” lăsat pe bară la ultimele partide. „Popovici e un jucător de echipă, de lot, pune foarte mult suflet în tot ceea ce face. Şi cred că poate să ajute foarte mult echipa nu neapărat din teren, e un jucător de vestiar, este cel mai în vârstă component al echipei. Şi e un exemplu de urmat, au fost nişte decizii tactice din punctul meu de vedere, atât după jocul cu Recea, pentru că am avut o problemă cu jucătorii under iar cei care au venit de la juniori se suprapuneau în teren cu el. Chiar dacă el e un jucător polivalent, pe alte poziţii am avut jucători pe care eu am considerat că sunt soluţii mai utile. E simplu, e prezent la toate antrenamentele, nu am nicio problemă cu Popovici sau alt jucător care a rămas în afara lotului sau în afara primului 11”, a explicat Petruescu.

Partida Pandurii – Ripensia se dispută sâmbătă, de la ora 11, pe „Municipalul” din Tg. Jiu. Roş-galbenii au 30 de puncte şi sunt pe 4 în grupa A a play out-ului, în timp ce gorjenii sunt pe ultimul loc (7) cu 14 puncte, dar cu un meci în minus (3 în această fază a campionatului). Recea, principala contracandidată a roş-galbenilor în lupta pentru evitarea barajului, se poziţionează pe 5 cu 29 de puncte, tot după patru meciuri înregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.